Repin rezanac

ja cu znati u ponedeljak trebalo bi da pocnem da vucem meni rezanac
 
Mene interesuje razlika izmedju sirovog, rastresitog i peleta/briketa? Dakle, sta je to rastresiti?? Kako izgleda? Hvala
 
To i mene zanima, koliko otpeilike ima kg u 1m3 i koje su preporucene kolicine za ishranu ovaca ?
 
Evo ovako stoje stvari,u Zabaljskoj secerani su repici 0.3din po kg a rezanci 1dinar po kg ja sam danas dovukao 7 tona repica vucicu ih dok je ovako toplo,a kad malo zahladi onda cu da vucem rezance u planu je da dovucem 10-20 vagona sirovih rezanaca
 
U Žabalju suvi rezanac (rastresiti) je 14din, a briketirani mislim da je oko 25din. Prošle godine rastresiti bio 19,20din, a briketirani 29din.
 
Cenovnik u šećerani Žabalj

1in6sg.jpg
 
mene zanima sta je bolje da narucim da mi doteraju sirovi rezanac ili suvi?? ( za dve krave jednu junicu jedno tele dve svinje dvadeset kokosi) to je trenutno stanje? i taj rezanac moze li da iskipuje na beton taj sirovi tj nece li da se upali??? cuo sam da teraju jedan sleper od 25 tone, da li neko ima informaciju da teraju kamion od 5-10 tona?
 
nazalost tako je na zvakih nekoliko 3-4 godine oni taman kad treba da zaradimo spuste nas u blato...
 
Što se tiče sirovog rezanca (Sve zavisi od šećerane) on se delimično kvari. Nekih 10ak cm pocrni i nije za upotrebu. A,suvi napuniš u dzakove i može da stoji godinu dana,samo da mu je suvo. Za tako stanje po meni je bolje suvi,najviše zbog lagerovanja sirovog rezanca.
 
moze i sirovi da se lepo sacuva evo u ovom snimku ima prilog o skladistenju repinog rezanca,nadam se da cu i ja pokusati ali ne u kobasice nego redovno kao silazu ugaziti pa prekriti folijom.
 
Nazad
Vrh