Repin rezanac

Zmaj Danss u Žablju tovarili prevoznici repe do večeras utovarilo oko 20 kamiona po 30 t.Sutra još oko 10 njih pa onda po dispoziciji proizvođača repe,ako bude.Inače cena franko do 20km 1,6-1,8 din kg.Danas bio dobar kvalitet sutra videćemo.
 
meni su njih 6-torica dovukli po 3 vagona je svaki tovario juce.onu poruku od 40 vagona nisam pojasnio hteo sam da kupim 40 vagona ali nemere posto vuku dole za srbiju i uzimaju dosta vise p[ara za prevoz,pa nece da vuku za gospodjince posto i mje to 10km samo od secerane pa im se ne isplati,tako da sam jedva nasao i ovih 6 ljudi koji su ispali fer jedan je bio sanducar a ovi kiperi evo i koja slika od danas
photo0274.jpg
photo0275.jpg


- - - - - - - - - -

@kifler@ imam 30 na muzi 22 junice 7 bikova i 12 teladi zenskih pred odbijanje:osmeh:
 
Zmaj 151 daj mi broj od ovih za rezanac jer dole u pecince i kovacici nema nista ... probao sam da ti posaljem na pp poruku nece da salje, ako ne uspes na pp da mi posaljes postavi broj ovde ako nije problem od admin-a...
 
Gospodo, peletiranje rezanaca u Žabaljskoj šećerani je još juče stalo tako da sav rezanac izbacuje sušara rezanaca kao sirovi rezanac što znači da (ako su danas, kako je planirano) završili sa rezanjem repe onda teško da ćete sutra naći još kašiku-dve sirovog rezanca. Samo pelet ima. Toliko od sirovog rezanca za ovu godinu. Možda nađete od preprodavaca sirovi rezanac.
 
U Hr su do prije 2 god davali rezanac sirovi džaba, sad se Zadro sjetio da to peletira i suhi prodaje u Italiju ili negdje.
 
Mislim da su i repići (korenčići) počišćeni do zadnjeg kao i sirovi rezanci. Peleta ima. Sutra ću baš pitati pošto je pelet jer trenutno radim u šećerani pa javljam.
 
I ja isto mislim da su repici precisceni,do pre neku godinu znam da su se vukli na deponiju,sad ove godine se posvadjali za repice :D
 
Posle desedak dana kako ga koristim u ishrani krava, zaključio sam da je to potpuno bezvredna masa koja ima jedinu svrhu u popuni buraga. Za nas je dosta skup (4din/kg), težak za manipulisanje, stoka ga nerado jede što je najvažniji pokazatelj koliko (ne) vredi.
 
Peimetio sam po izmetu, da je bolja svarljivost hrane. Kako mi je kasnije objasnjeno to je zbog toga, sto rezanac pozitivno utice na crevnu floru. Trenutno ga ne koristim zbog cene. Mislm da 1kg rezanca nikako ne moze da zameni 1.5kg kukuruza, a cenovno su jednaki. Kod mene je dehidrirani reyanac 36,5 dinara za kg.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh