Repin rezanac

kod mene od 25 do 30.ne mogu da shvatim ljude koji ga kupuju ako je sunc.sacma 25 ili s.sacma48 kukuruz 16.
 
Ja sam taj komsija koji ima "jaku vezu u secerani!:osmeh: Jeste da je 2010 god bilo jako tesko izbuci rezanac iz secerane ali 2011 nije bio problem,odes sacekas natovare ti platis 0.7 din po kg i teras kuci.Cinimi se da je suvi je bio 15 ili 16 din.Dajem govedima ali me zanima da li sme da se daje kozama,negde sam procitao da nije preporucljivo.
 
Mogu da pitam drugara da li ima sada.To je bilo u kampanji repe i sve je uglavnom islo za izvoz,a mozda je ostalo nesto.Ajde ovih dana cu se raspotati.

---------- Poruka napisana 17-01-12 u 20:56 ---------- Prethodna poruka je 16-01-12 at 19:11 ----------

Suvih rezanaca nema prodato a za dogodine ce mo se dogovoriti.:ppozdrav:
 
Da li je neko računao koliko RSD bi trebao da bude kg suvog repinog rezanca da bi imao ekonomsku isplatljivost u ishrani ovaca ?
 
Ti suui rezanci su tražena roba i dosta idu u izvoz. Sadašnja cena im je skoro 30din po apotekama. Od 1kg suvog dobije se 6kg sirovi. Znači ne isplati se. Najbolje uzeti sirove u jeku kampanje.
 
Mogu da se uzmu i dehidrirani, isto tako u kampanji, cena bude duplo niza, a mnogo je jednostavnije skladistenje. Naravno vlazni u svakom slucaju ispadaju jeftinije.
 
DO suvih rezanaca u secerani u kampanji repe je tesko doci.Jednostavnija i jeftinija solucija je sirovi rezanac skladistidi kao silazu.Tako mi kuci radimo godinama.
 
Hvala kolega prof. dr. Seljak .
Nije problem da nabavim suv repin rezanac, cena je sporna.
malaksalo na koji način skladištite sirovi repin rezanac, kako se pravi "silaža" od repinog rezanca, da li se dodaju neki inokulati ?
 
Ali se pokvari kad u prolece dodju visoke temperature,sav pozeleni,a i zimi mislim da nije preporucljivo davati smrznut rezanac.
 
Ali se pokvari kad u prolece dodju visoke temperature,sav pozeleni,a i zimi mislim da nije preporucljivo davati smrznut rezanac.

Svakako ne planiram da nabavim tolike količine da ga imam tokom cele godine, kao dodatak ishrani da "preguram" zimu.
Kolega Sava21 da li ste sigurni da se daje smrznut repin rezanac ?
 
Napisao sam da ga nije preporucljivo davati zaledjen.Postoje konkretne bolesti koje se javaljaju pri konzumiranju zaledjenih hraniva,a rezanac se zaledi pre nego silaza npr.provereno.
 
@Matkee.Konkretno mi kod kuce smo jedan deo supe ogradili daskama (2.5x2.5 metara visima oko metar) opsili najlonom sa unutrasnje strane.Ubacujemu rezance iz prikolice i gazimo nogama i naravno solimo,ne mora to da se nabija nesto preterano ali ne valja da bude mnogo vazduha u njemu..Desise godina da bude mnogo iscedjen pa ga onda malo kvasimo vodom.Odozgore pokriti najlonom i stavoti zemlju.
Sto se tice zmrznutih rezanaca mi to resavamo tako sto ujtru izvadimo razanac u kante i stavimo u stalu da se odkravi za vecernji obrok i tako isto ujtru za uvece.Ako su bas jake zime onda kante ostavimo u kotlarnicu (gde je pec za parno grejanje).Mislim da nije komplikovano kada su malje kolicine u pitanju.
 
Koliko vam kolega malaksalo stane kg repinog rezanca u tih 6,25 m3 ?
Da li je potrebno dodavati neke inokulate da ne bi dolazilo do kvarenje ili to so sve rešava ( da li je dodajete odokativno ili ima neki odnos ) ?
 
U taj prostor obicno stavimo jednu loznicku prikolicu od 5 tona.Soli po "ukusu".Obicno se trudimo da potrosimo do aprila tu kolicinu,jer tada vec krecu vrucine i pocinje da se kvari.Nikakva filozofija.Ja znam mnoge ljude koji izruce na sred dvorista i trise tako,naravno tada se vise baci a ovako kako ja radim jako malo se pokvari odnosno baci.
 
Nazad
Vrh