Repin rezanac

pocerina

Član
Učlanjen(a)
22 Dec 2010
Poruka
5.573
Lokacija
Pocerski Metković - Šabac
Nije to mnogo, ipak ste dosta daleko od secerana... U Pecincima je rezanac 1.2 dinara, a za prevoz se uzima oko 80 para po kg, a ja do secerane imam 50 km...
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
14.246
Lokacija
Stapar
Ima smisla. Stric dok je tovio bikove je uvek tovio jednim delom rezancima, ali tek kad predju 300kg. Po njegovim recima kad bik predje 300kg mozes ga toviti bilo cime:osmeh:
 

Jugi

Član
Učlanjen(a)
11 Jan 2013
Poruka
3.229
Lokacija
Prokuplje
Dali je neko uzimao pakovan rezanac u fabrici i koja je cena..u prodavnicama kosta vise nego kukuruz!
 

Peca R

Član
Učlanjen(a)
21 Okt 2009
Poruka
167
Lokacija
kg.
Ima li neko iskustva kako koze reaguju na rezanac?
Da li je neko hranio njime i koliko daje po grlu?
 

igordulic

Član
Učlanjen(a)
4 Mar 2010
Poruka
2.462
Lokacija
Stari Zednik
Samo krave muzare,pospemo od gore po silazi ostalo je jos za 10 dana,nismo pokrivali jer smo odmah trosili,na zemlju je stavljen mada je nejlon ispod,jer kamiondzija mora da stavi zbog curenja po putu ali kada ti iskipuje kadu to bude dosta sire nego sto je u kamionu tako da ne bude cela sirina na nejlonu nego i na zemlji,ali sta ja znam ne propadne puno,mogu slikati da vidite.
A sto se kvaliteta tice u glavi i repovima ima vise nego u rezancima,jer iz rezanaca je sve iscedjeno,dok u repicima i glavi imas ono sto secerana ne moze da iskoristi,jedino je problem dobiti ciste repice,zato kod nas se manje i koriste,zna doci sa dosta trave i brloga i onda je to na kraju djubre a ne hrana.
Konkretno mi smo uzeli iskljucivo jer je niska cena i jer su cisti i da malo dodamo u ishranu,prijatelj koji moze da prati proizvodnju kaze da mu porasla malo mlecnost nije to nista puno mozda litru dve po kravi,ali moze i to da bude nekom znacajno.
 

Mihailo78

Član
Učlanjen(a)
12 Avg 2012
Poruka
523
Lokacija
Šabac - Mišar
Nisam imao prilike da vidim kako izgledaju repići, niko u mom kraju ne kupuje. Slabo se kupuju i rezanci a i stoke je sve manje.
Uzeo je komšija 1 šleper rezanaca, onaj sa kadicom15 tona izašlo ga oko 30000 din. Inače stane više ali je iz Pećinaca bio nešto suvlji, tako kaže.
Lepo jedu ovce, solidna dopuna kabastoj hrani.
 

Petar 90

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
4.431
Lokacija
Jagodina
Nisam mislio da mu to bude glavna hrana nego da jede detelinu i koncentrat a pored toga i rezanac
 
Vrh