Registracija traktora kombajna i prikljucnih masina

Ne znam kakvu pločicu da napravim. Problem je jer u saobraćajnoj piše marka TP, tip kiper. I ne znaju koja je to proizvodnja, a registrovana tako bila godinama. Sad problem jer nema pločice.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Uzeo i papire iz MUP-a i na njima isto piše i onda ne znaju ko je proizvođač i ne mogu da registruju.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Čekaj, onda ispada da neko ko ima firmu može da ti izda fakturu kao da ti je prodao prikolicu i na osnovu toga da je registruješ?
Da li si imao fakturu od te cisterne kad je kupljena nova?
 
Pozdrav!
Jel zna neko nesto o registraciji traktora bez kabine mladjih od 85og godista? Tacnije ja imam kabinu al je pravljena i nije upisana u saobracajnu...jel ima tu kakve sanse?
 
Prvobitno sam imao informaciju (pisao sam negde ranije) da neće biti bitno koje je godište i da će se svi traktori moći registrovati. Međutim, neki dan sam bio na tehničkom i iz malo veće udaljenosti sa papira sam pročitao (nažalost) da samo stariji od 83-će se mogu reg. bez kabine i bez atestiranog rama. Nadam se da sam pogrešno pročitao ali bojim se da nisam.....
 
Jbt istekle mi saobracajne sad moram i tablice nove jer imam slovo Č!! Bem ti zemlju

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Moraš da skineš kabinu, uradiš tehnički pa da je opet vratiš nazad.Ne znam da li mora da se montira ram ili nešto treće kad je tako bez kabine.Imam istu dilemu sa jednim traktorom a nikako mi se ne skida kabina.Upisivanje kabine u saobraćajnu je procedura kao da polažeš diplomski ispit za inženjera atomske fizike na temu Higsov bozon.
 
Siniša, ja sam se malo raspitivao prošle godine i dobio informaciju da koji su regiszrovani pre neke godine, mislim 2014. da ram ne mora imati atest, može i bez njega.Prov
 
Tako nesto sam i ja cuo. Međutim, ove godine mi se čini da su promenili pravila igre. Opet kazem, citao sam sa papira obavestenje dok sam cekao da mi pregledaju auto. E sad, možda je to neko bajato obavestenje, mada ne verujem, ali nisam imao volju da ih pitam....
 
Za to da mogu samo stariji od 84og godista mi je receno na tehnickom prosle godine kad sam registrovao rusa i vladimirca ,al sigurno postoji neka caka .Da znam da moze skinuo bi kabinu pa bi nabacio neki zastitni ram ako moze bez atesta samo da traktor dobije novu tablicu i predje na nekog sa pokojne babe,
 
Zakon jasno kaze do 1982. Ne mora da ima ni kabinu ni ram, sve posle 1.01. 1983 mora da ima kabinu, pa cak i tu ima zackoljica i oni proizvedeni 1982, a prvi put registrovani 1983 moraju da imaju kabinu ili ram.

To je onaj zakon iz 2015,e sad jos jedna zackoljica do ja mislim aprila 2015 nije ni trebao atest za kabinu i ram vec je i domaca radinost prolazila bez atesta.

Moze i danas domaca radinost da se koristi ako prodje atest (citaj vise se isplati kupiti novu od proizvodjaca koji vec ima atest). Mada i tu ima zackoljica jer samo pravna lica mogu da traze atest.

Evo za cije kabine i ramove ne treba atest

 
E sta nam rade (ne)ljudi...na kraju cu da dignem ruke i u k... Vise se isplati kupiti drugi traktor nego se zaj sa kabinom
 
Bude 6 poena, tri meseca zabrane za F i novčano - koliko se iscenkaš.
Ne pitaj odakle znam...
 
Najveca fora svi su mi traktori i prikolice registrovani trajno sa novim tablicama i novim saobrajnim dozvolama. Istekle mi 4 saobracajne odem u sup da pitam moram i tablice da menjam jer imam slovo Č! Pitam sluzbenicu kako je onda trajno ako vazi 7 godina tablica i saobracajna? Kaze ne znam. Ne menjam nista, ebo ih otac. Uradio sam tehnicki pre neki dan, dao sam 30k dinara.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Odnosno voziti bez registracija pa kako i koliko bude.
Ma nije meni to frka ,toga se ja ne plasim ...nego zbog ne daj boze neke nezgode.. jedan prijatelj napravio udes cak je i imao tehnicki al nije imao polisu pa ga sve na kraju kostalo ko svetog petra kajgana .. bukvalno je mogao da kupi novi traktor.
u sustini tehnicki moze da odradi za svaki traktor jer se za tehnicki ne slika,a za registracioni list se slika vozilo (registracioni list se radi kad se vozilo prevodi)
 
Ne slika nego baš baš slika. Na mom traktoru su skidali sa fara neku malu okruglu nalepnicu koja je tu bila verovatno kontrola još u fabrici. Zagledala ga sa svih strana. Pa i auto koji je prošle godine slika, slikali i ove detaljno.
 
Nazad
Vrh