Registracija traktora kombajna i prikljucnih masina

ja sam prosle godine isao na tehnicki i dosla jedna devojka i svima ispisala potvrde kome je trebalo za tehnicki a meni sto sam prevodio traktore rekla da dodjem sledece nedelje jer za prevod mora registracioni list i mora da se slika...isto tako moj kolega samo doneo saobracajnu u agenciju i dobio papir o tehnickoj ispravnosti .

Изгледа неком се затвара технички ако не слика приликом вршења техничког прегледа.....по новој одредби закона су дужни да сликају свако возило за које врше технички преглед.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Kod nas slikaju, traše iste gume ( ne striktno) tipa obe vodilje napred nema veze ako nije isti proizvodjač
Tako i na prikolicama,
Traže da skineš dodatne radne farove (led pogotovo), svuda moraju biti stakla ništa lim ili plexiglas, lampe moraju biti iste, traktor mora biti uredan i ispravan kao i prikolice!!
Ne zameram im po meni ok pristup!!
Sad što je narod navikao da ima 4 vrste guma na prikolici itd to je druga priča!
Npr ja sam oterao jednu prikolicu gde sam počupao naletne i stavio vazdušne kočnice niko me ništa nije pitao!!
Za nosače za kašiku na traktoru isto nije bilo pitanja
Npr imam po 2 rotacije na traktorima isto niko nije pitao
A došao je tip iz sela 542 bez srednje haube, bez maske, različite gume napred
Nema lampe, prikolica sva zardjala uopšte nema farbe kočnice povadjene, isto različite gume, lampe različite i čudi se što nije prošao?????

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Eto apsurda.... Kod nas, prolazi pleksiglas umesto stakla, prolaze ledaljke, dodatna radna svetla ali ne prolaze nosači za kašiku. Na prikolici je prolazio bočni ispust, sad više ne. Gume prolaze bilo koje samo neka su uparene i neka imaju minimum šare.

Eto malopre sam zvao tehnicki u zmajevu i kaze mi covek da ne moram cak ni kabinu da skidam samo da izgleda pristojno da ima sve sto ima i fabrika kabina.. Kao da se 89 godista ne gleda.. E sad videcemo.
Daj boze da bude tako

Kod nas slikaju, traše iste gume ( ne striktno) tipa obe vodilje napred nema veze ako nije isti proizvodjač
Tako i na prikolicama,
Traže da skineš dodatne radne farove (led pogotovo), svuda moraju biti stakla ništa lim ili plexiglas, lampe moraju biti iste, traktor mora biti uredan i ispravan kao i prikolice!!
Ne zameram im po meni ok pristup!!
Sad što je narod navikao da ima 4 vrste guma na prikolici itd to je druga priča!
Npr ja sam oterao jednu prikolicu gde sam počupao naletne i stavio vazdušne kočnice niko me ništa nije pitao!!
Za nosače za kašiku na traktoru isto nije bilo pitanja
Npr imam po 2 rotacije na traktorima isto niko nije pitao
A došao je tip iz sela 542 bez srednje haube, bez maske, različite gume napred
Nema lampe, prikolica sva zardjala uopšte nema farbe kočnice povadjene, isto različite gume, lampe različite i čudi se što nije prošao?????

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Nije narod navikao u besparici da nema iste šare na gumama,svako menja kad vrag odnese šalu,a to je u sezoni ,i onda prvi vulkanizer ili radnja da samo ista mera i teraj posao.

Ja idem 18.03. na tehnicki,prosle godine sam morao da skidam prednje tegove sa ruje a imamo ih 3 kom,bio da pitam pre neki dan za cenu kazu 3500 din po vozilu i kao sad ne moram da skidam tegove sad moze i sa njima ,reko mamu vam hebem ludu ,pa ko ovde koga zajebava

Kakva je procedura za registraciju traktora, koji ima racun sa kupovine kad je bio nov? Da li je moguce "prekucavanje" plocics ili kako vec to ide za tehnicki?

Sent from my H3113 using Tapatalk

A šta to treba da kucaš na pločici ako ima broj motora i šasije
Pitam samo, jer bi mi bio prvi traktor koji kupujem :) ovaj t25 sto sam gledao oglas ima racun od prve kupovine tj. kad je kupljen nov ali nikada nije bio registrovan. Da li takav traktor sad moze da se registruje kod nas?

Najsigurnije da pitaš ove na tehničkom. Ako kod njih može oni odrade sve i nije ti bitno kako ko tumači zakon.

Pitam samo, jer bi mi bio prvi traktor koji kupujem :) ovaj t25 sto sam gledao oglas ima racun od prve kupovine tj. kad je kupljen nov ali nikada nije bio registrovan. Da li takav traktor sad moze da se registruje kod nas?

Može da se registruje ako je račun na ime čoveka koji registruje

Pitanje cene traktora. Ako košta više od 3000 evra onda tih 100 evra da ga registruje nije problem. Ja sam oko 12700 platio tehnički i registraciju sa tablama i saobraćajnom za traktor. Jes polovan al ta je cena. Pa prvo nek on uradi.

Ovaj sto ga prodaje je drugi vlasnik, moracu da ga pitam da li zna gde je taj prvi.
P. S. Da li znate nekog ko ima dobar t25 za prodaju?

Nazad
Vrh