ZICAPROM
Član
Ma što je najčudnije, nije Dunav nego Autoprofesional ( kod Saleta). Zvao sam danas u Agrovojvodini gde sam i kupio traktor, oni mi kažu da to još uvek ne važi za nova vozila, već samo za polovna ( kod Saleta sam video dopis kojim mi maše gde piše "korišćena" vozila u naslovu , za koji se on uhvatio kao pijan za plot. Takođe sam zvao predstavništvo Forda u Nišu ( sasvim slučajno jer tu znam neke ljude) i pitam da li se nova vozila pre registracije voze na neki atest, oni mi kažu samo polovna, nova da treba oni bi ti uradili, ne bi svako vozio ponaosob. Ja ponovo zvao na tehnički, i taj radnik mi tvrdi da mu je neki profesor sa Mašinskog fakulteta u Nišu, koji bi trebalo da radi taj atest, rekao da mora da se radi zato što je traktor uvežen sa carinskom deklaracijom. E tek tada sam puko, jer znam ( to mi je priroda posla kojim se takođe bavim) da svaka roba koja se uveze bila ona nova ili polovna mora da ima carinsku deklaraciju. To je propratni papir za carinjenje i bez njega ne može ništa da uđe u zemlju, i to nije nikakakav dokaz da je to polovno auto. Na kraju ću ići u drugi grad, pošto u Svrljigu ne mogu da registrujem pošteno kupljen NOV traktor.