Tako je i ujak moj pricao za te prikolice svoje... Sta ce mi registracija, dzabe dajem novce, godinama ih teram ovako pa nista... I jedva sam ga nagovorio da registrira obadvije posto je od obadvije zagubio racune a nikad ih nije ni registrirao. Pitao sam ga sta ce biti kad jednog dana umre, sta ce djeci ostati? kome da prodaju (dosta uredne) prikolice bez papira ili nekog dokaza o vlasnistvu? Registriraj ju prve godine i poslije kad dobijes papir, odjavi ju i boli te briga. Tako je i mislio napraviti pa kad je vidio koliko je kod nas u biti povoljno registrirati prikolicu do 3t nosivosti, lupao se u glavu sto to prije nije napravio.
Kolegi se pijani vozac automobila zabio u prikolicu koja nije bila registrirana pa je dobio finu globu, vise nego sto prikolica vrijedi pa ti vozi neregistriran i neosiguran stroj... Da je kojim slucajem ovaj iz auta poginuo, bez obzira sto je ovaj bio pijan, kolega bi nosio krivicu na sebi sto je vozio tehnicki neispravno vozilo po drzavnoj cesti.
Riba: Sam kazes da traktor koristis dvije godine, eto bilo je dvije godine prilike da se to rijesi "mirnim putem" a sad ce te vjerovatno cekati natezanje i nemogucnost registracije...