Super, lepo nas je ministar namamio da punimo budzet i placamo PIO, i sada nema para. Koliko sam ja cuo, da ce zahtevi poceti da se primaju, a na sajtu ministarstva ima nacrt budzeta, i u njemu je predvidjeno 10 milijardi za subvencije, i to pre rebalansa po onom starom, e sada da li ce ovo smanjiti, ili skresati nesto drugo, nemam pojma
_________________________________________________Post je spojen: [time]1240934088[/time]_________________________________________________
Ono sto ti nisi predvideo, a to je sledece: zar mislis da ce svi platiti PIO, porez, nabaviti fiskalne racune, i ostalo. Plus toga pravna lica nemaju pravo na subvencije, svi preko 100 hektara. Mislim da su oni to sve izracunali i da ce biti. Moj npr.brat ima poljoprivredu firmu i radi 80 hektara zemlje, i posto je pravno lice od ove godine nema pravo na subvencije, ali ima na povracaj akcize, kredite, i ostalo pa je obnovio gazdinstvo, tako da je i njegova povrsina usla u zasejane hektare, ali ja mislim, koliko bar vidim kod mene u selu, da pola njih nece ostvariti pravo. Dosta njih je uzelo repromaterijal na ugovor, dosta njih nece da plati PIO, vecina nije uslepa da overi ugovore sa nekim starijim babama i dedama, uglavnom vise od pola njih u mom selu nece ostaviti pravo. Daj boze da od 330 hiljada gazdinstava svi dobiju, ali dzabe kada ovo ministarstvo nemisli o seljaku. To je trebalo jednostavno da ide ovako: predas zahtev, doneses otpremnice za prepromaterijal, i ministarstvo plati firmi od koje si uzeo. E tu nema prevare, ovako moze da radi ko sta hoce...
_________________________________________________Post je spojen: [time]1240934238[/time]_________________________________________________
i tek tada bi dobio onaj ko radi, a da li je on na PIO, ili ne, ili se bavi sa jos nekih 10 poslova, pa to je valjda plus sto vise, radi i placa porez ovoj zemlji. Tu ne bi onaj ko daje arendu mogao da ucenjiva....
Ali za to trebaju pare, jel firmi ne mozes da budes duzan, a seljaku mozes da platis kada hoces...