Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Da, jer mi je jeftinije da se šlepam na ženin račun. :ppozdrav:

Pa ja mislim da bas zato nemoze da se razdvaja, zbog slepanja! Mozes da placas samo socijalno bez PIO ali ako placas PIO nemozes da neplacas socijalno(bar ja tako mislim/znam)

Danas sam pitao u trezoru u Krusevcu i izricito su mi rekli da stare ugovore o zakupu koji jos vaze ne treba overavati. Samo nove. Stare ne. E sad ko ce ga znati. Inace i ja planiram da promenim nosioca sa oca na majku koja je do sada bila clan.

Kod mene su rekli da treba i stare ugovore da se overavaju ako nisu bile overene pre. I ako odjaviš nekog ko je bio član ima godinu dana zabranu to znači da ove godine ne može da se registruje kao nosioc.( Raspitajte se i o ovome) Tako su mi rekli u registar tu kod mene u Pančevu. :sta:

E vidiš Vesko, izgleda da ovde u trezoru u Staroj Pazovi važe drugi propisi, jer nam je upravnik trezora na sastanku, koji je bio u petak uveče, izričito naglasio da svi ugovori, dakle i novi i oni koji su ranije sklopljeni na više godina, moraju se overiti u sudu, ili mesnoj zajednici, odnosno opštini.

Šta reći na sve to...

branko je napisao(la):
svi ugovori, dakle i novi i oni koji su ranije sklopljeni na više godina, moraju se overiti u sudu, ili mesnoj zajednici, odnosno opštini.
I one koji su stari i bili su overeni i to moraš ponovo overiti ? :sta:

Pa ako su bili overeni u sudu, mesnoj zajednici, ili opštini - onda te ugovore ne moraš overavati.

branko je napisao(la):
Pa ako su bili overeni u sudu, mesnoj zajednici, ili opštini - onda te ugovore ne moraš overavati.
šandor je napisao(la):
Kod mene su rekli da treba i stare ugovore da se overavaju ako nisu bile overene pre. I ako odjaviš nekog ko je bio član ima godinu dana zabranu to znači da ove godine ne može da se registruje kao nosioc.( Raspitajte se i o ovome) Tako su mi rekli u registar tu kod mene u Pančevu. :sta:
Tako su i meni rekli

Kako cete obnoviti zakup one zemlje ciji su vlasnici umrli a papiri do dan danas nisu sredeni tj. prepisani na naslednike?
Ja imam nekoliko takvih...moracu da smuvam nesto u opstini :zli:

mityoo je napisao(la):
Pa ja mislim da bas zato nemoze da se razdvaja, zbog slepanja! Mozes da placas samo socijalno bez PIO ali ako placas PIO nemozes da neplacas socijalno(bar ja tako mislim/znam)

Na to sam mislio, tako sam i ja čuo, izvinjavam se na onako kratkom postu bez objašnjenja da nisam 100% siguran, kako god, ako ne platiš PIO nema subvencija, ako ga platiš prvo moraš zdravstveno!

Jugos je napisao(la):
Kako cete obnoviti zakup one zemlje ciji su vlasnici umrli a papiri do dan danas nisu sredeni tj. prepisani na naslednike?
Ja imam nekoliko takvih...moracu da smuvam nesto u opstini :zli:
Ja te ugovore neću da registrujem jer ako neko drugi potpiše neće da priznaju tako su mi rekli da treće lice ne može da izda zemlju tojest da potpiše ugovor. A da smuvam nešto neću jer ako te uhvate :sjasi:

ja licno imam problem sa 5 hektara,posto su vlasnici u Australiji i nemogu da mi potpisu a i nas maticar u mesnoj koji overava dokumenta trazi gazdu koji daje zemlju u zakup da vidi uzivo, svasta :udri:

Sad sam završio sa prijavom na PIO. Znači penzijsko i zdravstveno osiguranje idu zajedno. Penzijsko je 39.791din za 2008 godinu a zdravstveno ide na mirovanje za 2008 godinu. Prva rata za zdravstveno za 2009 godinu iznosi 5.562 dinara. Izvod iz katastra je 920 dinara. overa u sudu je 680 din a u mesnu kancelariju 320 dinara za potpis to znači ako ugovor ima dva potpisa onda je to 640 din.
Prvo nam uzmu gomilu novca a posle šta će da dobijemo...... :udri: :udri:

Posle najmanje 50-tak puta okretanja info centra ministarstva poljoprivrede dobih vezu i saznah sledeće:

1. Svi ugovori se moraju overiti, osim onih koji su ranije overeni.

2. Još tačno ne znaju da li PIO i zdravstveno osiguranje mogu, ili ne mogu, biti razdvojeni.

3. Ja sam imao do kraja januara plaćeno PIO krpz SZR, i ne moram plaćati za 2008. godinu, već samo od dana prijave za poljoprivredni PIO.

I na kraju su rekli da se javim "za koji dan", jer će imati tačnije informacije. To isto su mi rekli i pre sedam dana.
Znači da ni oni u ministarstvu još ne znaju tačno tumačenje uredbi. ::lose::

A ostalo nam je još samo 44 dana do krajnjeg roka za prijavljivanje. Već smo na pola, a i dalje smo zbunjeni kao i na početku.

kako izgleda ugovor o zakupu?
ja taj i taj, dajem u zakup na neodređeno vreme, sledeće parcele, tom i tom?

Nazad
Vrh