Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Upravo se o tome radi,Koliko sam shvatio jedini osnov da bi nekog ubacili u Pio je vlasništvo zemlje tj da je neko vlasnik 1/1.Ne može neko ko je nosilac gazdinstva a nema zemlje u vlasništvu da plaća Pio ako sam dobro shvatio?Nije tema izvinjavam se!

Ali isto tako ne može da uplaćuje samo socijalno jer ga sistem automatski prijavi na PIO, imao zemlje ili ne.

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Komso ,pre sest godina nisi ni bio clan foruma a u tom vremenu je poljoprivredni PIO bio uslov za subvencije ,mogao je dobiti samo povrat akcize na dizel gorivo.

Komšo nisam bio član ali sam pratio ovaj forum već duže i kad sam video da treba moja pomoć i znanje,rešio da se aktiviram.A to za regresiranje si u pravu,ja sve te "pomoći države"(regresi,subvencije,dotacije,refundacije) stavljam u jedan koš.

Majka mi je nosilac gazdinstva. Ne zivimo na istoj adresi. Da li mogu, na neki nacin, postati clan tog gazdinstva?

Najbolje da to odeš pitati u trezor, meni deluje da bi to moglo ali nisam siguran.

kolike su obaveze prema maticnoj sluzbi godisnje sto se tice umaticenih ovaca i da li imaju i drugi troskovi?

Ja sam nosilac gazdinstva, a zemlja je od dede po majci, nije ni prezime, ni adresa, ni selo isto... e sad ne znam da li je bio uslov da je bar ista opstina.

Ja sam nosilac gazdinstva, a zemlja je od dede po majci, nije ni prezime, ni adresa, ni selo isto... e sad ne znam da li je bio uslov da je bar ista opstina.
Ali onda ti sigurno imas neki ugovor sa dedom o zakupu ili nesto drugo, pa tako mozes biti nosilac gazdinsta. A dali ti je deda clan tvog gazdinstva?

Ne mora da bude ista opština, jer se dešava da u istom selu imaš dve katastarske opštine. A drugo, niko ti ne brani da zakupiš njivu 100km daleko ako ti se isplati. Znam da kalemari zbog plodoreda i bolesti zemljišta uzimaju u zakup i po 50km daleko.
Ako deda nije član gazdinstva, moraš da imaš overen ugovor o zakupu sa njim. Prezime je isto nebitno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moses da se prijavis u pio fondu sa registrovanim gazdinstvom i zemljom u zakupu.Nije uslov da imas zemlju u vlasnistvu.

U vezi obnove registracije gazdinstva:

Ove godine ne mora da se obnavlja registracija samo se prijavljuju promene u vezi gazdinstva. Promene ratarske kulture se prijavljuju samo ako ta ratarska kultura utiče na promenu visine subvencije.
To je jutros objašnjeno u emisiji "Bolja Zemlja".

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebalo bi i ako osiguravate da se promeni, jer na polisi mora da se slozi kao i u trezoru da bi dobili povracaj od 40%... Bar je meni uvek gledao da li je na tim parcelama zaista psenica kao na polisi.

- - - - - - - - - -

ja nisam placao pio dok sam bio nosilac gazdisntva na dedinoj zemlji, a sad placam posto sam u sistemu pdv-a.

Da li neko zna, ako neko nije obnavljao registraciju gazdinstva par godina i sad hoće ponovo da obnovi - da li treba ponovo da donese izvod iz katastra nepokretnosti za zemlju koja je na njegovom imenu i bila je i ranije u gazdinstvu? Ili mora u suštini registrovati potpuno novo gazdinstvo?

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh