Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ja evo stvarno do sad nisam znao da i oni koji su stalno zaposleni mogu da prijave poljo gazdinstvo bez obzira da li imaju svoju zemlju ili tuđu u zakup.
Da sam ovo znao pre 5-6 godina ne bih prijavljivao na oca koji je penzioner.

Термин за обнову регистрације пољопривредног газдинства је сваке године од 01.марта до 30. априла текуће године
Ove godine,po ovom novom sistemu,obnova i promena podataka se moze vrsiti bilo kog radnog dana tokom cele kalendarske godine.Promene izvrsene u 2017 ce se uvazavati za 2018 godinu.Stanje iz 2016 godine se uvazava za 2017.To se odnosi na povrsinu prijavljenu u datim godinama.Sama setvena struktura za 2017 vazi ona koja se navede u promeni u 2017 godini.Nadam se da sam bio jasan.

Kolega Mirban,pa zašto ti služi ovaj forum nego da pitaš sve što ti nije jasno?Da si pitao pre 6 godina,rekao bih ti da sam zaposlen u banci i da pored moje skromne plate,imam PG nemam nikakav doprinos i normalno svake godine obnavljam gazdinstvo,dobijam subvencijei imam vrhunske prinosa sa najčistijom zemljom u Mačvi.Kad mi nešto nije jasno pitam Bobu,Bojčetića,NA,Minđušara,Diklofena....

Komso ,pre sest godina nisi ni bio clan foruma a u tom vremenu je poljoprivredni PIO bio uslov za subvencije ,mogao je dobiti samo povrat akcize na dizel gorivo.

Hvala na odgovorima. Mada nema veze da li sam ili nisam član ovog foruma zbog toga da li mogu ili ne da registrujem PG na svoje ime iako sam u radnom odnosu.
A sad drugo pitanje. Ako se zemlja vodi na ocu jel treba da napravim ugovor s njim o zakupu i tek onda registrujem PG? Sve ovo bih uradio jer on kao čovek od 80 godina ne bi nikad mogao da konkuriše za neki kredit ili podsticaj-subvenciju u vezi bilo čega.

Tako je.Overis ugovor i registrujes gazdinstvo.Ako hoces da kupis neku masinu,hladnjacu,bunare,kosnice itd. da bi dobio povracaj moras uplacivati pio.Kod mene u opstini davalac zemlje u zakup se oporezuje e sad koliko po h ne znam

I dobro paziti ako se registruje neka zemlja na kojoj postoji plodouživanje. I vlasnik i plodouživatelji moraju da pišu sa zakupcom ugovor. Da ne prođete kao ja prošle godine, na jednoj parceli što sam trebao da registrujem deda imao plodouživanje a deda umro 2008.

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Hvala na odgovorima. Mada nema veze da li sam ili nisam član ovog foruma zbog toga da li mogu ili ne da registrujem PG na svoje ime iako sam u radnom odnosu.
A sad drugo pitanje. Ako se zemlja vodi na ocu jel treba da napravim ugovor s njim o zakupu i tek onda registrujem PG? Sve ovo bih uradio jer on kao čovek od 80 godina ne bi nikad mogao da konkuriše za neki kredit ili podsticaj-subvenciju u vezi bilo čega.
Ako ste ti i tvoj otac prijavljeni da zivite u istom domacinstvu (na istoj adresi) ,ne treba ti nikakav ugovor.

Tako je.Overis ugovor i registrujes gazdinstvo.Ako hoces da kupis neku masinu,hladnjacu,bunare,kosnice itd. da bi dobio povracaj moras uplacivati pio.Kod mene u opstini davalac zemlje u zakup se oporezuje e sad koliko po h ne znam

Ako nisi prijavljen na pio ne moras ga ni placati. Nije bio uslov za subvencije za mehanizaciju prosle godine.

Uslov PIO je samo za neke subvencije od strane opština ili neke poljoprivredne kredite (Poštanska Štedionica), za subvencije od republike tj pokrajine ti ne traže, eventualno izmirenu naknadu za odvodnjavanje

Uslov PIO je samo za neke subvencije od strane opština ili neke poljoprivredne kredite (Poštanska Štedionica), za subvencije od republike tj pokrajine ti ne traže, eventualno izmirenu naknadu za odvodnjavanje

Код нас су тражили измирене обавезе по питању пореза на земљу,кућарину,знам неке који су предавали па им враћено због неизмирених обавеза.

Otac i ja smo na istoj adresi prijavljeni. Ali imanje koje pripada pokojnom dedi je pripalo ocu i stricu i oni su suvlasnici ali je to sve na drugoj adresi. Da li to sve menja?

Ali moraće ugovor sa stricom ako se on vodi u katastru kao vlasnik dela parcele.

Šta se dešava ako npr otac ode u penziju i zemlja je u njegovom vlasništvu, a sin koji nije u radnom odnosu i nema zemlje na sebbi a nosilac je gazdinstva da li po tom osnovu mogu da ga opterete plaćanjem Pia i Socijalnog?Malo sam omašio temu:off_topic:

Ali moraće ugovor sa stricom ako se on vodi u katastru kao vlasnik dela parcele.

Ne mora. Prijavi samo ocev deo. Ugovor sa stricom za njegovu polovinu jedino ako ce raditi tu zemlju u zakupu ili po bilo kojem drugom osnovu da hoce da prebaci na gazdinstvo.

Šta se dešava ako npr otac ode u penziju i zemlja je u njegovom vlasništvu, a sin koji nije u radnom odnosu i nema zemlje na sebbi a nosilac je gazdinstva da li po tom osnovu mogu da ga opterete plaćanjem Pia i Socijalnog?Malo sam omašio temu:off_topic:
Mora placati zdravstveno bez Pia, cisto zbog toga da bi imao za sebe i porodicu zdravstveno osiguranje. Ako je ozenjen i supruga mu radi moze biti zdravstveno osiguran preko nje i u tom slucaju ne mora placati nista.

Nazad
Vrh