Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Nisam pitao za to, bio u zurbi, inace na salteru nigde nikoga, pitam da li je vec neko bio da im dostavi promenu u gazdinstvu, kaze da je bilo nekoliko ljudi

pitanje,
posto ove godine planiram da registrujem poljoprivredno gazdinstvo da li cu imati pravo na subvencije odnosno na povrat sredstava za formiranje zasada jagoda koje planiram u ovoj godini
hvala

Pozdrav kolege,nov sam u temi.Verovatno ste po ko zna koji put odgovorili na ovo pitanje a ja sad da citam iz pocetka... :( ,pa ako moze odgovor bio bih vam zahvalan(ili mozda neko zna na kojoj strani ima o tome)-da li mogu osnovati polj.gazdinstvo ako sam u stalnom radnom odnosu i koja povrsina mi je potrebna i koji su jos obavezni uslovi?U pitanju je 60ak ari koji se vode na caleta a bice deljeno na mene i burazera po pola u nekoj buducnosti.Na mojoj polovini vec imam posadjen lesnik.

To bi ti bilo najbolje da pitaš u Trezoru, oni će ti reći šta treba od dokumentacije. Bilo je nekih izmena i možda se razlikuju uzlovi u onosu na to kako smo mi prijavili polj. gazdinstvo.

Ja u petak obnovio gazdinstvo.Papire ne salju,ako imas promenu setvene strukture a takvih nas je 90% onda moras ici u trezor.Ako nemas nemoras ni ici.

Da li je neko bio u trezoru i kakva je procedura, da li se upisuje nova setvena struktura ili se samo produžavaju (upisuju) istekli ugovori i nove parcele?

Ja sam juce bio da upisem novu parcelu, a mora se predati i setvena struktura, ako se menja u odnosu na proslu godinu. Mora ici licno nosioc gazdinstva ili opunomocen da potpise papir za obnovu gazdinstva. E sad nisam pitao ako neko nema nikakve promene, onda verovatno ne mora ici ni da potpisuje papir za obnovu.

Poslednja izmena:
jedno pitanje..da li moze imati registrovano poljoprivredno domacinstvo i dobijati subvencije osoba koja je zaposljena i prijavljena?

Nažalost može.
колега искрено се надам да се ова констатација односи само на оне који би да ''добију субвенције'' а не и на оне који и поред радног односа стварно обрађују земљу коју имају

Термин за обнову регистрације пољопривредног газдинства је сваке године од 01.марта до 30. априла текуће године

Nažalost može.
Uh sunce mu žarko i diskusiji i svemu... razvoju,ostanku na selu mladih i egzistenciji i svemu pripadajućem.
Pa opet sve ispočetka polemika,čemu reč ''nažalost'' u petne žile si pogodio svakoga ko je mlad na selu,nije nasledio ni hektar zemlje,a nasledio kuću na primer, ima prazne svinjake.Po čemu ja kao zaposlen u firmi sa 30,000 din platom i redovno plaćenim dohotkom nemam pravo ostati na selu,toviti svinje i uzeti pola hektara u zakup da bih imao gazdinstvo na koje ću prijaviti svinje da bih dobijao 1,000 din po tovljeniku,i upravo sam takav ja.
Isto tako i ja tebi želim da ne dobiješ i u svakom slučaju izgubiš pravo na subvencije.
Pa jedni drugima da pomažemo smo tu,a da postavljamo zakone svakome kako valja ipak ima ko to da radi.
Ja bih voleo da sam nasledio 100ha zemlje i da živim isključivo iz poljoprivrede,ali nemere.
Istina je što kaže moj imenjak dejan_americ da se ispita onaj ko dobija subvencije na konto nekog drugog gazdistva,e to sankcionisati,a ostavi mlade da rade,nemoj ubijati i ovo malo volje u ovoj državi..

Nazad
Vrh