Registracija polj. mehanizacije bez potrebne dokumentacije

Ima slučajeva gde ni jedna mašina u domaćinstvu nema potrebnu dokumentaciju.

A ima slucajeva gde je sve registrovano sto se dosad moglo. Da pojasnim kod nas u Kisacu godinama nemoz izaci na ulicu a da te negde nestignu dali motorom ili autom ili na izlasku iz sela tesko da se mogu zaobici. Ja imam cetrdeset godina i otkad znam za sebe uvek se sve registrovalo e sad prese i ovo drugo nisu zahtevali, samo sam platio kaznu pre desetak godina za stocarsku prikolicu i to je tad bilo jedno 150 eur.. odma sam prodo prikolicu i to me jos jebavala polcajka sto su mi pojedene prednje gume .:haha: nikako da joj objasnim da imaju oni tako tri linije vodilje ...Inace cenovnik kazni kod nas rotacija 5000 nezakopcano crevo od vazduha 10000 neregistrovan kombajn 25000 alkohol neznam nisam cuo.sveto nesto malo svetla guma zmigavac 5000 hijl. Pa ti onda vidi sta ces a oped susedna sela pola neregistrovano pola pijano ono drugu sve ludo ko i ova nasa nakaradna drzavica..:haha::haha:

Ovde kod nas je klasičan primer hebanja u zdrav mozak. Pre neki dan odem do nekog baće u sup da vidim dal može il ne može da se registruje kombajn sa potvrdom iz Zmaja i izjavom dva svedoka (inače kolega je tako rešio jedan priključak za traktor i sa istim baćom u sup-u divanio). Eeee al kad sam ja otišao.... Pa znate to se ne može tako lako,to su jaaaaako retki slučajevi gde je takva registracija odobrena.... Verovatno je čovek imao sve fakture samo mu je falio račun..... Vidim skida me s kursa,a leeeeepo sam mu rekao da je samo uzeo potvrdu iz fabrike i izjavu u MZ i došao u sup i registrovao. Čovek običan smrtnik ko i ja eeeee al ja nisam bio na B92... To sam zaboravio.....
Tu se on kroz priču sam dohvati djubretara pa ga ja pitam jel treba ili ne treba da se rega,a onda lavina..... Ma ljudi šta vam je? Sve što ima točkove i izlazi na asfalt mora da se registruje! Onda sam skontao koliko je sati zahvalio se i izašao jer mi se stomak okrenuo 5 puta. Da sam ga pitao još nešto,a bilo je materijala,nisam mogao,hteo a možda ni smeo jer verovatno bi me sam sproveo do vrata.
Ljudi moji nzm kako ćemo registrovati ali biće zagrebano......

Koliko bi pomoglo da se napise on line peticija u vezi problema registracije?

Tu bi se ukljucili i ostali clanovi gazdinstva, a ne samo nosilac, jer je svima u interesu da se masina registruje, dakle moglo bi se kupiti dosta potpisa, a i dolaze izbori.

Znam da je rezultat ove peticije neizvestan, ali se ovi problemi nece resiti sami od sebe.

Ako ne uspem da rešim kombajn,a vidim da neću,biću primoran da teram još jedno vreme ovako,znači letnjak i samo letnjak,dok se ne okrljam a onda lepo na kredu kupiti kosilicu sa papirima i ćao djaci! Lepo sam hteo da im plaćam registraciju godišnje možda i 15.000 i to bi išlo u njihovu kasu. A ovako ako me zaustavi murija i kazni,lova odlazi u muriju.
Djubretara je i dosad išla letnjakom i odsad će.
Što se tiče revolucije ja sam za taman i da mi sve registrovano!

Mi smo kupili 89 god. novu prikolicu FAK Loznica i nismo je nikad registrovali
Letos sam je komplet sredio,ofarbao...i ajd da je registrujem...
Međutim ne mogu da nađem račun,zajedno međ papirima stajali garancija i račun,garanciju našao al računa nigde.....
Sad mogu se pozdraviti s registracijom

Pošto imaš garanciju ako je FAK još u funkciji, na osnovu nje mogli bi ti Dragane izdati kopiju računa. U svakom slučaju vredi pokušati.

Kopija računa.... Mislite da to može? A zašto to ne mogu izdati u Zmaju,zašto izdaju potvrde kad to ne prolazi? Jel zna neko? Mica967 ti si pisao da znaš Nadu ili Gocu,da ne tražim sad tačan podatak,jel bi mogao da vidiš tamo sa njima koje su opcije još u igri. Ako uopšte ima opcija....
I da,jel zna neko g-dina Lončarski Milenka iz Čuruga? On je kupio ovaj naš kombajn na nekoj licitaciji (pa kasnije prodao u Suboticu a mi kupili od tipa iz Su) ali nzm gde ni iz koje firme a nemogu ni da ga dobijem ni na jedan od dva fiksna i jedan mobilni telefon. Ne javlja se..... Ako neko zna kako da ga kontaktiram bio bih mu veoma zahvalan! Od gdina Lončarskog mi je dovoljno samo da saznam gde je kupio kombajn..... Jel imamo nekog člana iz Čuruga ili okoline a da želi da mi pomogne?

Imenjače pa ima više članova iz tog mesta ; Bane, .......je...ga ne mogu da se setim sad na brzinu:udri:

Švajger, banečurug, panonski...

Montoya onda mi bliži Čurug.....
Imenjak,hvala,jes vala Banečurug je taj član! Za druge nzm.... Nemogu sad da se setim ko je još iz Č. Sad ću i njega malo da smaram....

Sinisa pa pitaj ih nista te ne kosta...
TAko je mene pre 2 godine jedan clan foruma cini mi se da je bio iz Juznog Banata kontaktirao na pp, posto mu je kombajn bio registrovan na jednog coveka iz mog sela...

Da li je neko uspeo da registruje prikolicu koja nikad nije bila registrovana i za koju nema račun o kupovini na način koji član Surdonja spominje na početku ove teme? Da se prikolica atestira kao da je ručno pravljena i da se može u Sup-u registrovati, a pre toga da se obrusi broj šasije.

Uzimajuci u obzir kakva nam je drzava a isto tako i policija, lepo skinuo zelenu tablicu sa jednih raspadnutih drvenih kola koja su bila registrovana jos dok moj pokojni deda bio ziv i kacim je na sve moguce prikljucne masine kad ih koristim, a panduri ko panduri, kad zaustave ja se raskukam da jedva cekaju da deru kozu nama siromasnim seljacima umesto da love mafijoze sa dzipovima, pa ponekad upali a nekad platim neku crkavicu. Jbg, takvi smo mi srbi, zato nas i svrbi...:sjasi:

Nazad
Vrh