Recepture za spremanje koncentrata

Shale je napisao(la):
... kod nas samo provedu 5 - 5,5 meseci...
:haha: :haha: ovo ti nije loša za ovo vreme bi ti drugi turnus trebao da bude pri kraju :udri:
Nemoj da mučiš te životinje daj im da jedu redovnu hranu imaš tu puno dobrih receptura pročitaj ovaj post od početka :cao:

pred njima uvek ima hrane, jedu koliko mogu da pojedu, a da kupujem skupe premikse nepada mi na pamet, i ovake se ja nebavim ozbiljnom proizvodnjom...

D.R.E.D je napisao(la):
Shale je napisao(la):
... kod nas samo provedu 5 - 5,5 meseci...
:haha: :haha: ovo ti nije loša za ovo vreme bi ti drugi turnus trebao da bude pri kraju :udri:
Nemoj da mučiš te životinje daj im da jedu redovnu hranu imaš tu puno dobrih receptura pročitaj ovaj post od početka :cao:

ti oćeš da kažeš da od prašenja za 5 meseci mogu da imaju 110 kg? (ja od ljudi koje znam to niome nije uspelo).
možda mogu u profi objektima, i sa svim tim komponentama ko0je se navode u tim recepturama, ali ja ih držim u otvorenom, tj. u amfortu, takoda im je sa jedne strane uvek otvoreno... a i kad to ja sve pokupujem, šta će meni na kraju da ostane - prazni džepovi...

Da od prašenja za 5.5 meseci mogu imati 110 kila nema potreba ništa extra što se tiče objekata ali koncentrat moraš da izpoštuješ što znači strter ,grover, tovI, i tovII ako misliš da to nije isplativo ne bi ljudi tako radili a ušteda je već i u tome čto ih ti hraniš maltene dva meseca duže puta dnevno po 3-5 kg hrane po tovljeniku to je oko 200kg i konverzija hrane takve je puno lošija znači za kilogram dobijene težine pojedu 4.5-5.5 kg hrane dok kod intenzivnog tova ovo ti bude oko 3 i ispod za kilogram težine stavi na papir pa izračunaj a da ne kažem da u istom objektu za godinu dana minimum jednu turu možeš više da okreneš ovo je samo primedba ne želim da te uvredim ili nešto slično ,bolje da negde popijemo jedno :ppozdrav: :cao:

pa tu smo da naučimo nešto... naravno da se nisam uvredio... svašta...

slažem se ja sve to što si ti rekao, ali nama je i ovaki isplativo, uvek napraimo tako da nam pare dođu kad najviše treba...

a to za :ppozdrav: naravno, ja sam uvek za... :cao:

Dal neko menja soju za pogacu koji je paritet?Bio sam danas kod nekog momka sto radi pogacu pa mi nudi 1 : 0,75.Kaze da su mu najslabiji proteini na analizi bili 39.5 a najbolji 42,8.Jel to malo,mlogo, mislim paritet?

@sasa22
sto se tice proteina nije te slagao ja hranim sa sojinom pogacom davao mi je pre 76kg a sada ove godine mislim od kada je ovrsena soja dajami 80kg

@galic
koliko ja znam, nema, a na adi ako ima to su verovatno iz gardinovaca od neko...mada slabo sad tamo ljudi iz naseg sela deže svinje...a i kakve to veze ima sa recepturama:haha:

jel upoznat neko sa tom hemijom koja razgradjuje amonijak u kanalima i smanjuje smrad iz istih?...slusao sam znanje na poklon ove nedelje medjutim ...covek koji se bavi tovom svinja nije rekao ni naziv ni proizvodjaca...samo da je italijanska:haha: :sta: :sta: :sta:

pozzz ovako soja je preskupa i našao sa rešenje za zamenu za soju koristim žitne klice koje imaju 20% proteina min a ostatak proteina što fali dodajem sa kvascem na sledeći način u mešaonu sipam ovako
50 kg žita
50 kg kukuruza ili ječma
50 kg klica(100kg 890,00din)
15 kg kvasca
5 kg premixsa
isprobano rezultati ne zaostaju ništa kao da koristim soju
Post je spojen: [time]1264541861[/time]

trenutno mogu da predstavim samo ime i prezime a to sam vec uradio...ja se nadam da cu uskoro imati sta da pokazem do tad sam tu da pokusam sto bolje da se upoznam sa poslom kojim cu se baviti...tako da branko ako imas odgovor na moje pitanje hvala !!! :cao:

Ja sam pre par godina u prodavnici imao neko sredstvo slične namene za ubacivanje u septičke jame.
Ne znam da li je to isto?

žitne klice imaš u svakoj mlini neznam koja ti je mlina najbliža probaj nećeš se pokajati i još nešto krmače hranjene žitnim klicama kao zamena za soju nemam problema oko bukarenja estrus je jak i vidljiv zbog velikog sadržaja e vitaminaizračunao sam i upola cene me izađe tov sa klicama nego sa sojom koja je kod nas u banatu 50 din kg :bravo: :D

casper je napisao(la):
pozzz ovako soja je preskupa i našao sa rešenje za zamenu za soju koristim žitne klice koje imaju 20% proteina min a ostatak proteina što fali dodajem sa kvascem na sledeći način u mešaonu sipam ovako
50 kg žita
50 kg kukuruza ili ječma
15 kg kvasca
5 kg premixsa
Jes ti siguran da košta 890din?
PS.Gledam tabelu 20% svar.proteina

koliko dugo radiš ovako sa klicama ja sam nekad koristio ali posle ga nisam mogao nabaviti, u pravu si što se tiče proteina i E vitamina ali kako balansiraš masnoću jer klica ima negde oko 10% ulja kakvi budu tovljenici na klanju ? :cao:

D.R.E.D je napisao(la):
koliko dugo radiš ovako sa klicama ja sam nekad koristio ali posle ga nisam mogao nabaviti, u pravu si što se tiče proteina i E vitamina ali kako balansiraš masnoću jer klica ima negde oko 10% ulja kakvi budu tovljenici na klanju ? :cao:
Ja im dajem punomasni sojin griz i nisu masni

pa stvarno nemam pojma branko...googlao sam i nista....poslao sam mail emisiji pa cekam odgovor...na kraju cu okrenuti neku poljoprivrednu apoteku pa se raspitati... :sta:

casper je napisao(la):
50 kg žita
50 kg kukuruza ili ječma
15 kg kvasca
5 kg premixsa
Post je spojen: [time]1264513061[/time]

100% da je cena 890din100kg ja kupujem u senćanskom mlinu naručim unapred pa mi ostave 500kg nedeljno jel toliko mogu doneti sa auti prikolicom kvasac kupujem iz apoteke za 4400din 100kg a firma je iz beograda koja proizvodi taj kvasac aza koju oni cenu daju neznam stvarnio masnoću kompenzujem jednostavno nehranim iz hranilice nego iz valova manje hrane mi propadne i nema prosipanja ali zato mesec dana duže hranim nego iz hranilice kvalitet mesnatosti iz valova je neuporedljiv sa hranilicom znači da ima veću mesnatost sa upored hranilice tako da meni je potrebno 6 meseci da utovim na ovaj način do 100 kg ali neverovatno sa kojom uštedom hrane što je nezamerljivo imajući u vidu današnju cenu stočne hranei komponenata :ppozdrav: :D

Nazad
Vrh