Recepture za spremanje koncentrata

Pošto sam iz Obrenovca kupujem na uljarici sa kamiona čist suncokret i soju.
Koji bi tada trebalo da ide odnos na soju i suncokret?
Pošto su ovde uglavnom sačme zastupljene

- - - - - - - - - -

Prijatelji ja sam iz Obrenovca i potopljene su mi sve recepture za pravljenje smesa za tov pilica, hrane za koke nosilje, tovne ćurke, zečeve, svinje...
Molio bih vas ko ima ako može da mi putem poruke pošalje.
Hvala vam unapred
Kupi premix firme patent co za ciljnu grupu svinja,imas recept na svakom premixsu,radi po njemu i nema promasaja:ppozdrav:

Ja vec duze vreme hranim sa premiumom i prezadovoljan sam, i pre 15 dana sam presao na Sano premium Forte malo je skuplji ali dzak od 25 kg pravi oko 190kg hrane. I prezadovoljan sam .

Koju kilazu kad dostignu prasici kreces sa protamino premiumom? I koliko si pravio hrane sa dzakom od 25kg, ali sa obicnim premiumom?

70Kg kukuruz
30kg jecam trikital
10kg jecam osljar
25kg premium
200g sanocid
1kg stocna kreda
1kg stocni kvasac
100g minazel

Ja taji oravun nemam sad dzak od sano premiuma kod sebe ali mislim da po njihovoj recepturi ide 18 kg Sano premiuma na 82kg jarme. A dzak ti je od 25kg znaci ostaje ti viska 7kg koncentrata. Ma da pazi razlika je u kolicini i recepturi (mada ja pravim non stop ovako dok sam koristio Sano premium ) kad su prasici od 25-50 i od 50-110kg

Kad sam koristio Sano hranu meni su rekli da idem 100 kg zitarica i dzak premijuma,a kad predju 70 kg da idem 125 kg zitarica.Ja sam hranio samo jednu turu tako i nije bilo lose,svinje su uglavnom jele i spavale.

@xsale upravo tako samo jedu i spavaju, ja cak udjem kod njih i cistim oni ne obracaju paznju na mene vec spavaju, to je prava hrana.

@Ranbobas U koncentratu ima sve sto je potrebno pogotovo u ovom premium forte, ali ja ipak dodajem kredu i kvasac.
kreda je odlican izvor kalcijuma, dobra je za koagulaciju krvi , a kvasac je cist izvor proteina, vitamina B, amino kiselinama.... J

Spavaju jer dodaju sedative ili materije koje imaju umirujuće dejstvo, svinje se manje kreću i povećava im se konverzija, stari trik fabrika stočne hrane.

meni je dosta nejasno zašto proizvođači stočne hrane u svojim preporukama navode recepture koje obično budu slabije od uopšteno preporučenih količina proteina za željeni uzrast svinja. Retko kad preko ili ravno (18,16,14...)obično manje

meni je dosta nejasno zašto proizvođači stočne hrane u svojim preporukama navode recepture koje obično budu slabije od uopšteno preporučenih količina proteina za željeni uzrast svinja. Retko kad preko ili ravno (18,16,14...)obično manje

Zato što premiksi sadrže visoke količine sintetičkih aminokiselina, pa nema potrebe za tim nivoom sirovih proteina. Tako Danci rade, oni svedu sve na nivo svarljivih proteina i svraljivih aminokiselina, apsolutno ih ne zanima nivo sirovih proteina.

Mesam patentov super pan20% i zitarice,da li se u toj smesi sme dodati i soja?
Ovih dana treba da je skidamo,pa reko ako sme i nju da dodajem,ili kao proprzenu ili kao pogacu....

Prilikom menjaze soja sacma obratiti paznju na primese u njoj u vidu kukuruza i ostalih zitarica . Takodje mislim da je bolje uzimati sacmu/pogacu sa ekstrudera negao osiromasenu i preradjenu sa raznim mirisima ( mada navodno imaju vese proteina ) od skoro svih vecih proizvodjaca stocne hrane .

Nazad
Vrh