Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@sviki
Kao i kod ljudi, proteini su hrana za misice a ugljeni hidrati daju energiju telu za obavljanje funkcija. Kada organizam ne uspe da iskoristi energiju iz ugljenih hidrata i masti onda ih deponuje u mast i tako stvara rezerve energije.
Bez uvrede ali mislim da ta prica sto ti potenciras da od proteina budu masni ne pije vodu...
Pakuje se on kod nas vec duze vreme i vremenom je postajao sve losiji, ali mislim da su sad preterali. Pre par dana sam pricao sa inbergovim komercijalistom, ubedjuje me da njihov BigPig Ultra daje bolje rezultate nego sto je sano premijum davao nekad. Imam 4 krmace, koje ovih dana treba da mi se prase, pa sam mislio da probam sa njima. Fabrika im je u susednom selu. Ne znam ni kakve su im cene icicu da se raspitam i da vidim da li je moguca neka kombinacija za odlozeno ili zamena za kukuruz... Patent je postao papreno skup.Sto se tice kolicine psenice u gotovoj smesi, isao sam i sa 40% uz sanov premijum bez kukuruza. Taj predlog recepture je na vreci. Rezultati su bIli bolji nego sa kukuruzom. Konverzija, broj dana u tovu, kvalitet... sve je bilo bolje u kombinaciji sa psenicom i jecmom. Premikse i supere drugih proizvodjaca bez kukuruza nisam probao nikad.Sta mislis Surdonja,zbog cega je tako???Zato sto se proizvodi i pakuje u NS-u.Ista stvar je sa Inbergom,dok nije poceo da se puni u Bgd valjao je,sad krasnom nevredi.
@sviki
Visak proteina ce dovesti do toga da ce svinje manje jesti kolicinski,a ako je prejaka hrana dobice proliv i kasnije svasta moze da bude.Ako je slabija hrana vise jedu kukuruz i budu masniji.Problem oko masnoce se resava tako sto se smanji premiks,a ne proteini,tako svinja kad predje 70 kg kod mene jede vise od 3 kg dnevno.Ja onda smanjim premiks sa 3 na 2,5% i oni do kraja ne prelaze 3 kg dnevno.U bilo kojoj varijanto ako ti svinja jede 5kg dnevno hrane bice masna.I da jede samo kukuruz bice masna,samo nece biti mesa.
proteinski jaca hrana je vazna kad je dnevni unos hrane mali,kasnije se smanjuje kako se unos povecava.
Koliko treba svince da pojede gotove smese za vreme tova tj do 120kg, a pocne sa nekih 20kg?