nikola_VUK
Član
Goveda vole vise izvora proteina, iako 3% nije znacajna kolicina veruj mi da nije ista sa i bez nje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uvek volim da naglasim da su bikovi prvenstveno prezivari. Sva hraniva koja sam naveo su dobar izvor proteina plus kvalitetna lucerka koja je takodje proteinski jaka i to je to. Mozda jos nesto. Jedan stari veterinar koji se bavio i tovom mi je jednom prilikom rekao da je jako vazno i vreme hranjenja junadi t.j. da se hrane u isto vreme svakog dana kako ujutro tako i uvece jer tada nema da se osvrcu samo jedu i leze prezivajuci. Kaze to je kao u vojsci nije hrana ni obilna ni toliko kvalitetna, ali je redovna i svi se ugoje. E sad to su njegove reci.Goveda vole vise izvora proteina, iako 3% nije znacajna kolicina veruj mi da nije ista sa i bez nje.
Jeste li računali cenu ovog koncentrata gore?
Poslusao sam te,i dodao sojinu sacmu u kolicini od 5 %,i mogu reci da se polako vide rezultati.Prvo sam primetio da im je dlaka lepsa,a cini mi se i da su sitiji.Da li bi bilo pametno,posto imam samo svoj kukuruz da izbacim sunc.sacmu i premix i u toj vrednosti ubacim sojinu sacmu?Tako bi taj koncentrat bio 85% kukuruza i 15% sojine sacme plus stocna so.Goveda vole vise izvora proteina, iako 3% nije znacajna kolicina veruj mi da nije ista sa i bez nje.
Premix sigurno ne treba izbacivati. Jedno su proteini, a drugo vitamini i minerali. Kvalitetan premix puno znaci.Poslusao sam te,i dodao sojinu sacmu u kolicini od 5 %,i mogu reci da se polako vide rezultati.Prvo sam primetio da im je dlaka lepsa,a cini mi se i da su sitiji.Da li bi bilo pametno,posto imam samo svoj kukuruz da izbacim sunc.sacmu i premix i u toj vrednosti ubacim sojinu sacmu?Tako bi taj koncentrat bio 85% kukuruza i 15% sojine sacme plus stocna so.
Takodje za malu telad,mozda bih u koncentrat sa megijem dodao jos malo sojine sacme.