nikola_VUK
Član
Poslusao sam te,i dodao sojinu sacmu u kolicini od 5 %,i mogu reci da se polako vide rezultati.Prvo sam primetio da im je dlaka lepsa,a cini mi se i da su sitiji.Da li bi bilo pametno,posto imam samo svoj kukuruz da izbacim sunc.sacmu i premix i u toj vrednosti ubacim sojinu sacmu?Tako bi taj koncentrat bio 85% kukuruza i 15% sojine sacme plus stocna so.
Takodje za malu telad,mozda bih u koncentrat sa megijem dodao jos malo sojine sacme.
Ovo je standardno, kad se pojave dobri rezultati onda se ne žali novca, nema potrebe za više od 5% soje jer nisam siguran da bi povećanje bilo ekonomski isplativo, deo kukuruza ako je tvoj prodaj pa zameni sa mekinjama i ubaci oko 15% mekinja, još ćeš smanjiti cenu koncentrata a dobićeš na kvalitetu, i vidi da li možeš da nabaviš onaj stočni kvasac, ruski je dosta jeftiniji od češkog ili italijanskog pa vidi šta ima i javi!
U meggy nema potrebe dodavati ništa, tu je već dosta sojine sačme i sojinih izolata. Nemoj slučajno da izbacuješ premix, napravićeš samo belaj a vrlo malo je to novca.