Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ne znam kako se zovu, ali znam da ih je baba pravla na taj način, a posle ćale. Bog da mu dušu prosti. Uz te 2-3 prženice na taj načini obično je išao i pozamašan komad pržene salnine, ili šunke (dijet varijanta), mimimum 3 jaja na oko i ako baš ne klizi jer je ovo inače poprilično suv obrok podmaže se malo majonezom direktno iz kesice.
Nisam napisao glavnu stavku , prziti u tiganju ili tanjiraci u sto vise svinjske masti ! Nema da je suvo , i drugi dan bude dobro i masno , sve ti onako curi mast niz bradu ! 8-)
I kad smo stigli na stanicu, oma kupimo burek
Lep, frižak, mastan, sve nam, onako, mast curila niz bradu

Pa ondak opalimo preko toga jednu tepsiju šampita
I gajbu piva, mlakog
Crnog
Djordje Balasevic

To je premasno i preteško za stomak.
Ma jok, čini ti se.
Nisam napisao glavnu stavku , prziti u tiganju ili tanjiraci u sto vise svinjske masti ! Nema da je suvo , i drugi dan bude dobro i masno , sve ti onako curi mast niz bradu ! 8-)

Ma znam bre. To je taj isti recept. :) To "U slučaju da nije dovoljno masno" sam napisao ironično. De može da ne bude masno. Pa ono jedno parče ima valda 250g. Dec masti popije. :). Samo po sebi je premasno, a zamisli uz to, aj jaja manje više, al slanina pa po vrh toga majonez ili margarin.
Treba da ikopaš 15m kanala da sagoriš to.

Ma jok, čini ti se.

Ma znam bre. To je taj isti recept. :) To "U slučaju da nije dovoljno masno" sam napisao ironično. De može da ne bude masno. Pa ono jedno parče ima valda 250g. Dec masti popije. :). Samo po sebi je premasno, a zamisli uz to, aj jaja manje više, al slanina pa po vrh toga majonez ili margarin.
Treba da ikopaš 15m kanala da sagoriš to.
Sad probajte moj modifikovan recept koji je u Italijanskom fazonu sa zacinima !

Послато са SM-A576B помоћу Тапатока

To je premasno i preteško za stomak.
Dodju tako neki čudni dani kad mi se ne jede ništa mesnato ( doduše retko )
I onda kao danas na prepecen hleb isprskam maslinovo ulje , posolim sitno na seckanim belim lukom , nabacim tanku krišku tvrdog sira , a preko toga razno - razne namaze iz friza ( kajmak , pavlaka sa paprikom , urnebes salata ) .
Nekako se tu našle suve masline i boca vina .
Kažu da za vino treba jaka masnoca , ja sam preko ove tanke podloge slatko stukao pola flaše .
df8337523e3fa35547f288e170156e6d.jpg

Poslednja izmena:
Svaka laganija varijanta je bolja od teške masnoće.Pokojna baba je kuvala i mastila za sve novce, kakvo je jelo ako nije masno.Sećam se još kao dete svinjskog paprikaša u šerpi gde od gore pliva bar 3 prsta masnoće.
Keva i žena ne kuvaju ni blizu tome, ako i budu jela sa zaprškom to su neke laganije light varijante, bez teške mašćuranje.
Doduše ja sam malo i probirljiviji na jelu, ne jedem sve i ne odgovara mi sve.

Tako je radila i moja baba. Kiseli kupus je plivao u masnoći. Mi smo tada imali neke ogromne crne svinje(nisu moravke) koje su bile strašno masne. Kad ona pristavi kupus i natrpa slanine, rebara i obavezno za sebe uvo, to je bilo strašno za gledati a ne jesti..
Pita sa sirom i kajmakom se dodatno prelivala i sa rastopljenom masti da bude meka a hrskava.
U cocvaru je išla ceo kilogram starog masnog kajmaka. Mera je bila da kada se izmeša možeš da se ogledneš.
Itd, itd..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

al se zato i radilo i trosila sva ta masnoca koja se pojela
sad sedis u traktoru 8 sati i vrtis se u krugpo prasini,nervozan jer nema kise,dzabe i kisele krastavce da jedes samo kad pritisak skoci
imas mrsavih ljudi koliko hoces,a jedu ko alve(jaka kiselina u zelucu pa svari sve a i glumi finocu a ustvari drzi sve u sebi) i puc 45-55godina mozdani ili srcko i cao

Tako je. To što su naše babe kuvale onomad bilo je da se zasiti mnogobrojna porodica od kojih je većina radila teške fizičke poslove.
Danas kad prosečna porodica ima 3-4 člana od koji retko ko mnogo miče guzičetinu babina dijeta može biti samo zlo.
I ako je napravljena kako bi rešila očigledne probelem u nedostatku hrane danas apsolutno nema smisla, šta viže napraviće zlo.
Ok je ako se pomekad pojede nešo na taj način. Što se kaže da te mine želja. Ali uvesti to svakodevnu ishranu. Nije preporučljivo. I ako se mnogi i dalje drže toga uz opravdanje "Moj deda je tako jev i živo je 90 g".

Nazad
Vrh