Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam uzimao.
stigla je danas ali nisam je jos otvorio,sad kad kuvao nesto cemo da probamo i vidimo ljutinukad stigne pisem,kakva je
Oprezno i sa U dodacima.Procitaj temu , sve pise
2% paprike 2% soli 0,3% belog luka , od E koristi samo ono E kao uzrecicu dok probavas
-E , al je dobro![]()
![]()
Koji su U dodaci?Oprezno i sa U dodacima.
Uuuu, al je ljuto.Koji su U dodaci?![]()
Aj ovo ostalo al to 2% paprke ako je ljuta ume da bude ebeno. Postoje paprike sa vekim dijapazonom ljutine. Tako da 2% jedne može da bude ljuto kao 6% druge. Čak i so nije sva isto slana, ali tu situcija nije tako darstična.Procitaj temu , sve pise
2% paprike 2% soli 0,3% belog luka , od E koristi samo ono E kao uzrecicu dok probavas
-E , al je dobro![]()
![]()
Imam ja ovakvu ( ili je bar slična ) samo bele boje ......................................
Kupio bi neku malu mašinu za mlevenje. Ovako nešto. ....................
Jel ima neko prporuku zaneku dobru, ali da nije preskupa. Da li valjaju ove za 50e?

U testu za "palacinke" ili samo jaja ili jaja u kombinaciji sa mlekom?Mi to zovemo kvasenice.

Ne BiH rekaoMi to zovemo kvasenice.
Kupili sestra i zet skoro u Lidlu sličnu toj, po meni, sve su iste, ili jako slične...Aj ovo ostalo al to 2% paprke ako je ljuta ume da bude ebeno. Postoje paprike sa vekim dijapazonom ljutine. Tako da 2% jedne može da bude ljuto kao 6% druge. Čak i so nije sva isto slana, ali tu situcija nije tako darstična.
Kupio bi neku malu mašinu za mlevenje. Ovako nešto. Jel ima neko prporuku. Ovo mi je zgodno. Neću više praviti mnogo "a i ako pravim uzeću od nekog veću". Zgodno je, lako se opere, lepo rade. Taman što mi treba. Ove stare [to imam ru;ne em što mi ruka otpade em nemelje baš najbolje ako ima žilica i sr. i muka je oprati je. A često je koristim za ne više od 2-3 kg mesa.
Jel ima neko prporuku zaneku dobru, ali da nije preskupa. Da li valjaju ove za 50e?
Ne znam kako se zovu, ali znam da ih je baba pravla na taj način, a posle ćale. Bog da mu dušu prosti. Uz te 2-3 prženice na taj načini obično je išao i pozamašan komad pržene salnine, ili šunke (dijet varijanta), mimimum 3 jaja na oko i ako baš ne klizi jer je ovo inače poprilično suv obrok podmaže se malo majonezom direktno iz kesice.Stavljam 0,3-0,4 ljute a slatke do 1,5 radi boje .
Pravim i sa samo 0,4 ljute ali to je vec onaj Banijski kulen
Pitali Lalu šta doručkuje, a on odgovara :
– Pa, slaninu!
– A šta ručaš?
– Pa, slaninu!
– Dobro, Lalo, a šta večeraš?
– Pa, opet slaninu!
– Ju, Lalo, pa zar ti ne dosadi ta slanina? Jel ti ne fali nešto?
– Ta fali mi, kako ne fali... Fali mi 'leba!
Dansnji dorucak , jaka 'rana!
Zavijače , hleb zavijen u gusto test. Stari salasrski recept iz #Radojevicisalasa
Hleb potopljen u gustu smesu kao za palacinke , pozeljno je da bude gušće da se nenatopi sredina kriške.
2 jajeta , malko mleka i brasno . Dodajem razne zacine ljuta paprika , biber , so , beli luk izgnjecen ili neku varijaciju kuvani beli luk sa solju u maslinovom ulju , mleveni ruzmarin , komorač , mirodjija i sta god jos imate na zeninoj kuhinjskoj polici .
Prilog , odgore staviti tanko narezan kulen uz čeri paradajz ako se ima novaca pa se ide u diskont onda kao prilog moze pasteta . Uz to obavezno ide domaci gusti jogurt.
Recept za jogurt je 2 litre mleka i 2 dcl jogurta(pozeljan je neki od onih skupljih , balans ili slicno) sve to sjediniti kad se mleko prokuva , pa na oko 40c i ostaviti preko noci pokriveno sa krpom ili cebetom.
Zacudo je da nisam debeo
Postavite slike ko proba i da se jave utisci
![]()