Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koga zanima ta masnija slanina, ima za prodaju. Kao i vratovi. Možda po neki kulen. Ko kod je probao hvali proizvod...Ja bi taj pauflek skinuo ta 2 cm odgore zs mene je to dole ispod ekstra prava slanina

Nisam, znao da je to specijalitet dok me Talijani na Youtube nisu naučili da je to u stvari guanciale i da je jako cenjeno. I mi onomad davali keri, a i on nije hteo ako nije baš gladan.Ја сам гроник прошле године осушио,милина уз јаја пржено или за котлић,пасуљ да да шмек и масноћу.
Ja sve rasprodam. Još traže viška. Mi je baš ne volemo toliko.Zadnjih godina ljudi traže da kupe slaninu sa što manje mesa.
Baš neki dan bio čovek uzeo tablu skoro pa sapunjare.
Kaže on meni, mani me tih pančeta to ima da se kupi na svakom koraku, daj ti meni onu belu "domaću".
Fermentacija? Možda grešim, ali mislim da bi ona tek trebala da krene.Završena fermentacija fi65 šunke i kulena, ide u vakum.
Ja sam upotrebio pogrešan izraz jer je fermentacija deo celokupnog procesa zrenja, ali se zna šta je pisac hteo reći ako ga pakuje u vakum kesama, znači da je taj proces zrenja završen.Fermentacija? Možda grešim, ali mislim da bi ona tek trebala da krene.

Fermentacija se odnosi na zrenje. Tj. proces koji bi se desio da ih nisi izvakumirao i zamrzao. U pravu sa da polako kreće od momenta kad napraviš kulen, tačnije čim zakolješ svinju. I ako se dešava i u tom periodu za mene je prava fermentacija ona koja će se desiti sa šunkom koja se ostavi na zrenje i to intenzivnije tek kad temperature malo skoče.Ja sam upotrebio pogrešan izraz jer je fermentacija deo celokupnog procesa zrenja, ali se zna šta je pisac hteo reći ako ga pakuje u vakum kesama, znači da je taj proces zrenja završen.
Da grešis i to debelo ako si mislio da fermentacija kreće na kraju procesa a tek nikako u vakum kesama
Čim si sipao so I ostale začine kreću bakterija da rade (fermentacija) znači na samom početku i traje 2 nedelje na određenoj temperaturi i vlagi, pošto nemamo kontrolisane uslove taj termin varira.
Fermentacija u nekoj meri traje i kad se meso zamrzne samo znatno sporije. Pa čak i kad se izvakumira samo, ali neprimetno jer je potreban kiseonik kako bi bakterije radile.Ček,ček a jel to znači da fermentacija traje i kad se izvakumira ?
Probaj da ostaviš izvakumiran kulen negde na toplom i osvetljenom mestu jedno 2 nedelje. Pa javi rezultate.Nema nikakvog dešavanja kada se izvakumira. takav kakav je ostaje.
To je suprotno onome što želimo postići tako da je neki put bolje i prećutati nego napisati glupost. Kao da sam ja tebi rekao dali si probao da ubacim u upaljen kotao pa da javiš rezultat fermentacije.Probaj da ostaviš izvakumiran kulen negde na toplom i osvetljenom mestu jedno 2 nedelje. Pa javi rezultate.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Tako je. U vakumu fermentacija skoro da prestaje. Drugi proces je dehidratacija koji takođe prestaje ako je nešto vakumirano + zamrznuto. Samo zamrznuto nastavlja da se suši polako. U tom slučaju što si pomenuo mogao si da ga izvadiš, staviš na promaju i on bi se dosušio.Silom prilika sam jedno prekinuo zrenje kulena jedno 2 nedelje ranije nadajući se da će bar još malo dobiti na tvrdoci u vakumu, i posle godinu dana lezanja u frižideru nista se nije dogodilo, nije uopšte mala količina bila u pitanju. Nije se bacio jer ukus je bio dobar kao i uvek, ali nisi ga moga seći kako bi trebalo. Znači na temperaturi čuvanja proizvoda nema fermentacije ili pak neke beznačajne.
Što si tako agresivan uvek kada nisi u pravu? Prelistaj malo štivo pa savetuj ljude po forumu, ovako praviš samo zabludu.Jednom kada se useres uvek si "usran" Jedne godine pišeš da radiš isključivo hladnim dimom, ove godine se iscudjavas kakav hladan dimzato sam ti i citirao post od prošle godine da se ne gubiš više al ne vredi.
Aj saberi se malo i ne izmišljaju toplu vodu!