Recepti kulena, kobasice, švargle...

U zavisnosti od vremena, najranije što sam klao je bilo 15.novembra . Ove godine ako vreme dozvoli i zahladni dobro isto tako druga polovina novembra ili početak decembra.
Prosle godine sam 23.novembra se i pripremio i zagovorio društvo dan pre zavejao prvi sneg taj dan bio sunčan a hladan.

Jel nekome ovo liči na goveđi pršut (pečenicu)? Meni ni najmanje. :)

Danas bio u Rodi i zapadne mi na oko goveđe nešto suvo piše ramstek. Aj uzeću malo suve govedine pošto kući nemam, a volim je i realno bolja je. Reko ne ću baš ramstek pošto je cena bila 1000+ za 100 g ! nego vidim pored umotano u papir piše goveđi pršut za nešto preko 500 din za 100g.
Kažem ja onoj da mi naseče 200 g i gledam dalje ni ne gledam kako to izgleda.

Prvo kad sam sišao sa kase skapiram koliko oni u stvari deru za to i koliko je cena ne realna. Al ajde znam da nas marketi pljačkaju kao budale na sve moguće načine i nadamo se da će se stvari promeniti.
Pravi šok je za mene usledio kada sam odmotao tu pršutu i skapirao da su mi uvalili krmetinu mesto govedine i još po premijum ceni!
E Srbijo dal smo dotle došli. Da sam ja otišao da pazarim u neki prolaz između zgrada po mraku od nekog sumnjivog lika pa da očekujem ovako nešto nego bre u sred bela dana u velikom marketu. Sve javno i zvanično opušteno i bez blama.

Koliko ovo može da kalira kad se osuši? Aj dobro minus kosti koje će dobro da dođu za supe i čorbe. Znači preko 2500 kila suvog nema šanse da bude. Ili čak mogu da kupim suvo od ovih što sam dao link. Cene su normalne. Jel neko probao?

Nazad
Vrh