Recepti kulena, kobasice, švargle...

ako se nevaram 3800

ma nista strasno sto se tice poskupljenja(vise sam iz zajebancije napisao) ali naprimer 2022god bila je 2800din kila

eto koliko dobro ide ekon. Tigru evrope

ako se nevaram 3800

ma nista strasno sto se tice poskupljenja(vise sam iz zajebancije napisao) ali naprimer 2022god bila je 2800din kila

eto koliko dobro ide ekon. Tigru evrope
To nema veze sa tigrom , nego sa potraznjom. Ima i drugih paprika koje su jeftinije a u istom kvalitetu su.Kobi je napravio reklamu na fejsu u temama ribljeg paprasa!Marketing je cudo :cao:
Ima nas clan foruma koji ima povoljnu cenu odlicne otrov ljute.Nudio je pre par godina u oglasima na forumu

To nema veze sa tigrom , nego sa potraznjom. Ima i drugih paprika koje su jeftinije a u istom kvalitetu su.Kobi je napravio reklamu na fejsu u temama ribljeg paprasa!Marketing je cudo :cao:
Ima nas clan foruma koji ima povoljnu cenu odlicne otrov ljute.Nudio je pre par godina u oglasima na forumu
Itekako ima odličnih a mnooogo jeftinijih paprika, tu se slažemo.
1400 sam plaćao za kg prošle godine, sad neznam koliko je....
Evo rezultata prošlogodišnje paprike:
8125bedeb1d4f6ffaf814ea4e7214c44.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ја користим паприку из Кисача, пашено, шурак и другари само Коби и то ако кулен и кобасица нису са њом прављени то ништа не ваља то, је њесра. Али још нисам видео, кад ми налегну на седаљку да им сметају кулен и кобасице са кисачанком. Ем јефтина ем добра, лепа боја и укус.

Džaba paprika ako se prerađevine ne naprave kako treba.Neće paprika nadomestiti meso. 🤣
Slatku uzmem Kisačku a ljutu imam spremljenu još od pre 3-4 godine, kupio kilogram u B.Monoštoru i nisam potrošio jer je kao otrov pa se isplati cena od 4-5000 dinara zbog trajanja. 😂

Gde kupujete stvarčice za svinjokolj creva, kate, kolagena creva? Ove godine bi da nabavim i ona creva što se koriste za salame, do sad nisam sa njima radio, kavurmu sam stavljao u tepsije.
Probao bi ove godine da pravim švarglu i domaću šunkaricu.
Nisam nigde našao tačan recept i postupak rada za ŠUNKARCU pa ako može neko da mi napiše, pročitao sam ovde da ima gotova mešavina začina baš za šunkaricu

Jos uvek drzimo treadiciju nas 5-6 drugara, i odradimo zajedno svinjokolj kod svakog po dogovoru. I mogu vam reci da ima medju nama raznih, i koji uzimaju najskuplju papriku, i najjeftiniju, i svezu, i od prosle godine, i i domacu i ovu iz radnje... I sta sam zakljucio je da je za dobru kobasicu najbitnije vreme. Ko je prosle godine uhvatio 20-30 dana hladnog vremena sa mrazom, naizmenicno mraz i +7-8 stepeni je napravio dobru robu. Ja sam prosle godine klao oko Bozica, i uhvatilo me onih 16-17 stepeni pocetkom februara i kobaja pocrnela, nekako gadno se iscedila iako je ostala mekana... a ko je radio pocetkom decembra, ispala vrh kobasica. Manje vise svi imamo isti recepet, malo zavisi koliko smo pijani, i uglavnom se susi u mojoj susari na isti nacin.

Ja sam prošle sezone kobasice i kulene punio 5 ili 6 puta. Počevši od kraja novembra pa sve do februara. I manje-više su bile iste, svaka tura.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja sam prošle godine moje kobasice sušio krajem novembra a od šuraka sušio krajem januara, njegove svinje bile starije- zrelije, njegove sam nadimio i osušio neverovatno lako iako je bilo daleko pogodnije vreme kad sam moje sušio u decembru, tako da dosta stvari utiče na proces sušenja a kvalitet mesa najviše. Ja sam svinje kasnije uzeo prošle godine i malo više sam ih isforsirao i bile mlade, ja pravio koncentrat sve kako treba on niti daje soju niti ubacuje premiks samo čista jarma i stočno brašno, budu mu svinje malo masnije al njegovo meso i kobasice uvek osušim daleko lakše od mojih

Šta je jarma? Taj izraz sam čuo u jednom klipu o pecanju, od toga prave mamak. Pretpostavljam prikrupa od kukuruza, al' eto neka neko potvrdi...

Šta je jarma? Taj izraz sam čuo u jednom klipu o pecanju, od toga prave mamak. Pretpostavljam prikrupa od kukuruza, al' eto neka neko potvrdi...
Tako je prekrupa, kod nas se kaže jarma za sve samleveno kukuruz, pšenica, ječam, tritikal a moze i pomesano, e vec ako dodas sojinu ili sucokretovu sačmu odmah nije vise jarma

Nazad
Vrh