@ MILOŠ D.T
Miloše, ja ćevape i pljeskavice već godinama pravim u kućnoj režiji i to na sledeći način:
Ćevapi
Za i kg ćevapa koristim meso od vrata i plećke i to pola svinjsko, a pola juneće jer mi (jagnjetina nije dostupna). Ohlađeno meso sameljem na mašini za mlevenje mesa na šajbni od 3 mm, od začina koristim samo mleveni biber u količini od 2 % (ako voliš ljuće može komotno 3%) soli 2,5 % i gnječen beli luk oko 25 grama na tu količinu, to mešati dok se ne sjedini i prestane se odvajati od posude. Ćevape formiram u mašini za punjenje kobasica prema željenoj veličini.
Pljeskavice
U smesu za ćevape dodam 200 gr sitno iseckanog crnog luka i to dobro izmešam, napravim "kuglu" oko 200 grama, stavim je u najlon-kesu za zamrzivač od 3 kg kojoj sam jednu stranu isekao tako da se može otvoriti i pritisnem ovalom ili daskom da se dobije željena debljina i pravo na tiganj (naravno bez kese) ili u zamrzivač (sa kesom). Pljeskavice i ćevapi koji su zamrznuti pečem bez otapanja i bez masnoće na teflonskom tiganju ili na roštilju.
Prijatno.
Pozdrav od Mirka iz Kule.