Recepti kulena, kobasice, švargle...

Odg: Recepti kulena,kobasice,čvargle.......

dali je neko prepravijo masinu za mljevenje mesa 22 na struju i kako je to naj lakse uraditi ako neko ima neku sliku hvala unaprijrd.
znam da je :off_topic: ali je naj slicnije ovoj temi

Sad sam video da te interesuje masina za mlevenje. Koliko sutra Ti saljem na P.P. sliku moje masine , rucna , trideset dvojka, prepravljena na 220V.
Mislim da je dvadeset dvojka mala i da nece ici..
:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

mladenmaso je napisao(la):
dali je neko prepravijo masinu za mljevenje mesa 22 na struju i kako je to naj lakse uraditi ako neko ima neku sliku hvala unaprijrd.
znam da je :off_topic: ali je naj slicnije ovoj temi

Video sam po vasarima neki reducir na koji se prikljuci busilica 20 evra cini mi se. A 32 ili 22 mozes sa motorom i remenicom od ves masine da teras, samo postolje napravis.

Karalic je napisao(la):
Sad sam video da te interesuje masina za mlevenje. Koliko sutra Ti saljem na P.P. sliku moje masine , rucna , trideset dvojka, prepravljena na 220V.
Prijatelju Karalicu, okaci fotke mlina ovde da svi vide, nece skoditi temi ::namigivanje::

Okrim je napisao(la):
@ MILOŠ D.T

Miloše, ja ćevape i pljeskavice već godinama pravim u kućnoj režiji i to na sledeći način:

Ćevapi

Za i kg ćevapa koristim meso od vrata i plećke i to pola svinjsko, a pola juneće jer mi (jagnjetina nije dostupna). Ohlađeno meso sameljem na mašini za mlevenje mesa na šajbni od 3 mm, od začina koristim samo mleveni biber u količini od 2 % (ako voliš ljuće može komotno 3%) soli 2,5 % i gnječen beli luk oko 25 grama na tu količinu, to mešati dok se ne sjedini i prestane se odvajati od posude. Ćevape formiram u mašini za punjenje kobasica prema željenoj veličini.

Pljeskavice

U smesu za ćevape dodam 200 gr sitno iseckanog crnog luka i to dobro izmešam, napravim "kuglu" oko 200 grama, stavim je u najlon-kesu za zamrzivač od 3 kg kojoj sam jednu stranu isekao tako da se može otvoriti i pritisnem ovalom ili daskom da se dobije željena debljina i pravo na tiganj (naravno bez kese) ili u zamrzivač (sa kesom). Pljeskavice i ćevapi koji su zamrznuti pečem bez otapanja i bez masnoće na teflonskom tiganju ili na roštilju.

Prijatno.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Hvala druže,javljam rezultat kad mi žena spremi(tj.ispeče) :ppozdrav:

francuz je napisao(la):
Karalic je napisao(la):
Prijatelju Karalicu, okaci fotke mlina ovde da svi vide, nece skoditi temi ::namigivanje::
Dogovoreno!
Cim padne slika, kaci se...
Nego , promenio si avatar?
:ppozdrav:

Stvarno komsija postavi slike ovde, ja imam jednu 22-jku koju planiram da preradim...

Pozz

Eto ako mogu ja da pomognem nekome. Ovo je 22 a motor je sa reduktorom i ima negde oko 50-60 obrtaja i obavezno trofazni. Radi extra :D

Izvinjavam se, a zar se ne kaže švargla a ne čvargla kako je u naslovu, koju ja obožavam i naravno samo domaću?
w6zgjc.gif

cukaneca je napisao(la):

Eto ako mogu ja da pomognem nekome. Ovo je 22 a motor je sa reduktorom i ima negde oko 50-60 obrtaja i obavezno trofazni. Radi extra :D
Nisam zaboravio da okacim slike moje masine , nego puno obaveza pa se ne stize..Bice.
Cukaneca, mislim da Ti je masina odlicna, posebno sto nije na klinasti kais kao kod mene.. Usled klinastog kaisa cesto oblajzne preko remenice, posebno kad je neka masnoca u pitanju, mada je isto na trofaznu struju.
Ali , nema ni tu problema..Stavicu lanac (dvoredni od lade) mesto kaisa i resio sam problem..

Karalic je napisao(la):
francuz je napisao(la):
Karalic je napisao(la):
Dogovoreno!
Cim padne slika, kaci se...
Nego , promenio si avatar?
Ha ha, pa to je slika jednog lika iz mog selakoji je bio pijan predhone veceri, pa sam ga ja uslikao ujutru kad je dosao da popije pivo u prodavnici....... mislim da cu cesce da menjam svoj avatar... :ppozdrav:

Za koji dan pocinje svinjokolj ::000::
Sta imate na umu da pravite? Mozda probamo nesto novo... :cao: :cao: :cao:

sutra koljemo pa ako ste u prolazu dobrodoslji na friske cvarke i kobaju

lazarevics je napisao(la):
pa ljudi dali će mi neko reći do sledeće godine gdje se može kupiti gotova smjesa Zrenjaniski začina,zar je moguće da niko nikada nije kupio ili ja pitam gdje da kupim heroina :sta: ::lose::
U zrenjaninu na glavnom putu iz pravca novog sada sa leve strane ima mali tržni centar u crvenoj fasadnoj cigli radnja se zove donata.Osim smeše za paštetu i kranjsku sve je bezveze.

drox je napisao(la):
sutra koljemo pa ako ste u prolazu dobrodoslji na friske cvarke i kobaju

Je l' vi to ozbiljno. :haha:

Zanima me da li su čvarci dobro cedjeni ili onako fini, mesnati. Znam da je moj deda pravio masne čvarke i nisu mi se dopali. Volim one koji su dobro cedjeni, rumeni, po malo gumenasti ali nemam ništa protiv ni onih koji vruskaju. Inače, iako sam mršavica, mogu za sat vremena pojesti pola kilograma čvaraka sa nekom kiselijom salatom.

Kobasice obožavam ali kada se malo prosuše.

Ako još jednom ponovite poziv, eto mene kod Vas. :D Neću biti na šteti, znam i ja svašta spremati, hleb da umesim, i to kakav.

Počelo je i kod mene a današnji skor je tri komada. Predvidjena su 4 ali smo kasno počeli pa je jedan ostao da živi do sutra.

Nazad
Vrh