Razrivač (Gruber)

HORSCH je no.1 jeste da za jednog terrana fx mozes kupiti 2 ilgijeva aragona ali kvalitet ne moze se uporediti.

Samo toliko da kazem da na mom Terranu su jos uvek fabricki nozevi posle odradjenih 4.000. KJ osim 3 kom koje sam prosle jeseni izgubio jer sam po suvoj zemlji forsirao jako duboko i polomili su se srafovi koji drze nozeve. Zamenjeni su sa Danskim Molbro nozevima koji su navareni sa nekom specijalnom elektrodom i posle proslogodisnje sezone su ti zamenjeni nozevi bili vise potroseni nego onih fabrickih 7 komada.
 
Ilgi je super ja sam isao sa njim prvi prohod na 27-28 ali na masima JD4755 na zadnjim tockovima i nista nije puklo. jedino sto je dosta tezak za transport, neznam jel isti slucaj i sa zapadnim.
 
Jel probao neko u suncokretiste da radi sa gruberom?
Jel treba pre grubera tanjiraca da usitnjava stapove pa onda gruber? Imam neki zakup, pa ne bih sada uzorao.
 
Jel probao neko u suncokretiste da radi sa gruberom?
Jel treba pre grubera tanjiraca da usitnjava stapove pa onda gruber? Imam neki zakup, pa ne bih sada uzorao.

Radio sam ja pre nekoliko godina u ono vreme sam postavio i slike ali se to sve izgubilo kako je tinypic prekinuo besplatno sharovanje fotografija. Imam i na kompu ali trenutno ne mogu da nadjem. Ako nadjem postavicu slike ponovo.

Islo je sa gruberom bez ikakvih problema ali je suncokret bio kosen sa Fantini adapterom za suncokret i svaki stap je bio odsecen na visini od nekih pola metara.
 
Moze ova kombinacija samo umesto tanjirace gruber iza.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ovo je idealna kombinacija samo sto prednju hidrauliku retko ko ima. A sto se tice kombinacije sa gruberom neznam kakav posao ce raditi ta sitnilica zbog manje radne brzine. Sa tanjiracom mozes ici 12+ km/h dok sa gruberom tesko, jedino na nekoj minimalnoj dubini.
Nesto slicno sam i ja gledao i planirao samo se pitam kako bi radila ova kombinacija.
d1859ffd62953196331fb150369547f4.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Goreg posla za traktor od ovog nema, ali ova se kombinacija (ili tanjirača) sve više primenjuje u suncokretištu ili posle uljane repice. Naravno izduvavanje što češće ali najmanje svaki dan...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nije tema, ali evo kako je to izgledalo kod mindjušara jesenas u suncokretištu ali iza je tanjirača.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
U suncokretu nije problem jer nema one sitne,fine prasine.U uljanoj repici se prednja maska zapuši veoma brzo zbog sitne i fine prasine od mahune i stabljike koju prednji valjak-sečka podigne.
 
Jel živ minđušar, pozdravi ga. Što nam se malo ne javi, uvek sam voleo da čujem njegova iskustva i savete.
 
Nazad
Vrh