Rasturač otkosa

Cuti jedva izvuce njih 120e za njih. Taman gogivo i amortizacija . Iso sam 2x po 50km u jednom pravcu da ih vidim , a posle da ih natovarim. Nisam imao pametniji poso.

ratkoPa...i ja dok sam citao tvoje prve postove, kontao sam, jbt ovaj nesto pobrkao, jer sam mislio da se ta dva rotora okrecu jedan prema drugom, pa da odkose skuplja izmedju ta dva rotora..al masina ti je ekstra, ako vec imas sve tako ravne njive uzmes sebi sa tri il cetiri krila ::super::
evo mog rasturivaca kupljen prije dvije godine, cini mi se da je oko 500-600€ placen
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Sada imamo vremena na pretek pa vijuge samo rade.Drugar je kupio zmaja 142 pa da radimo zajedno,a slama nam netreba ni od zita ni od soje pa nam treba nesto to da rasturi.Video sam par slika na forumu pa sam i ja resio da napravim nesto,nisam stigao da je probam susi se farba.

Mislis druze,nemoj da mi kvaris volju.Guma je impregnirana,necim slicnim sam radio,doduse u zitu,videcemo,ako ne ubacicemo lance.Ipak je komplikovanije na kombajnu to uraditi,pogon,remenice kajsevi proracuni.....

Montoya je u pravu ta sprava nije boz zna kakvo rešenje.Razbacivač na kombajnu je mnogo bolja stvar jer u jednom prolazu odradite sve.Ovaj traktorski baca i za vrat i u kabinu i svuda.

Svi ovi razbacivaci sa obicnim lancima su visoko rizicni i ja imam takav,odpadaju samo tako ali ja sam ih zamenuo lancem od kombajna,133 pogona hedera mislim da su rolnice 10mm, stavis jednostavno spojku i kraj

ja sam kupio odzacki tarup promenim nozeve stavim prave napravim usmerivace za slamu i eto secke a ujedno cu moci da tarupiram i suncokret,bostan

Interesuje me kad skupljate lucerku ako je ko radi sa razbacivacem? jer kad je razbacena i gasi se po njoj da bi se skupila ne ospe se,ili se mora bas jaka vlaga vatati ?

Pozdrav RatkoPa,interesuje me imam da kupim ovaj kuhn isti ovakav kao tvoj za 1200km,na sta treba da obratim paznju i jel ima neka rucica pa se prebaci da se rotori drugacije okrecu prilikom skupljanja odnosno rastresanja.S postovanjem, Zivio

Lim isjecen u okruglo kako bi ti objasnio stari je to pravio kod nekog limara neki su bili krivni pa je ostajalo sijeno na mome imaju sa jedne i sa druge strane i taj sa drge strane sluzi da drzi tocak tj. na njemu se zavrce, vidi se na ovoj gore slici vise.

Evo prinove od pre neki dan.Nije novo, ali skoro.Vlasnik ga kupio 2008 pre zetve, istarupirao 30 kj slame, i na jesen izdao zemlje u arendu.Ja mu radim desetak jutara.Masina od tada stajala pod supom.
Prave ga neki iz Beceja, ima nekih decjih bolesti, kao najveci deo masina iz nase male privrede.Ubedjen sam da ga proizvodjac ni jednom nije zakacio za traktor.Treba mu rasirit zadnjicu i usmerivace slame da sire razbaci, i one ploce ispred skratiti(gde ulazi slama), jer ih nozevi dohvataju.Par komada su i polomili.

fnykp0239.jpg

fnykp0241.jpg

Probni rad, 6 kj jecmene slame(prinos 2900 kg/kj), bez greske.

fnykp0281.jpg

fnykp0282.jpg

Nazad
Vrh