Rasturač otkosa

i5rjh2.jpg

34hchsm.jpg

Sasvim dovoljan zahvat. 2 otkosa to je sasvim dovoljno. Na slikama deluje ekstra.

Nemoj da se ljutis na mene , ali da su dobri ja bi vidjao te masine ovde po CH. Mozda te masine su jako dobre , ali ne za drugi i treci red kosenja sena.

---------- Poruka napisana u 21:16 ---------- Prethodna poruka je at 21:15 ----------

Sto kaze kolega Rale , ja pricam za SIP, a Kuna ne poznajem.

A sta je ovo zaokruzeno na slici ako nisi vidjo po Svajcarskoj?
De si gledo?

lwk03.jpg

Ovaj tvoj Kuhn uopste ne radi onako kako smo mi mislili, tj. kao SIP . Kod tvog Kuna elementi prilikom rasturanja se okrecu 1 prema drugi , a prilikom sakupljanja 1 od drugog. Takav nacin rada masine je odlican , i nema diskusije o tvojoj masini. Daj neku sliku gde je rucica za prebacivanje okretanja drugog kruga?

Nemoj da se neko zezne da kupi Sip i da misli da radi isto ko ovaj. Ovaj je prica za sebe.

Dobro veče, radni narode, ja sam inače iz Lukavca, poljoprivrednik kobajagi :p :p ali zanima me gdje mogu naci ovaj kuhn rasturač, ali necu novog kupovati, i koja mu je cijena kako se krecu cijene.
Planiram da kupim sebi nesto ovakvo samo necu sam rasturač, može doci u obzir i rasturač, ali mi se više svidja ovaj kombinovani :D :ppozdrav:

Hvala na expresnom odgovoru, a evo upravo listam, i malo je teze pronaci takvo nesto, ustvari i ne znam tačno sta je dobro, vidim ovdje jedni kazu da je dobar kuhn a drugi vec ne, pa sam malo zbunjen.

Kombinovani ili kombinirke su dosta skupi.Ja imam Fella kombinirku 3.3m zahvata,pre 6 godina plaćena 1.500 eura.U Rumi na vašaru bila je jedna D.F od 4.5m zahvata i tip tražio 3.000 eura po meni preterao sve mere jer i nije u nekom top stanju.Pokrivljeni štapovi,izvaren ram...

Dobro Maticu, meni je najbolje da sjednem u auto i krenem u potragu, najbolje cu toako vidjeti u kakvom je stanju i mozda naletim na neku sa relativno niskom cijenom a u odličnom stanju :D do tada uzivajte i odmarajte se, Veliki pozdrav :ppozdrav:

Salgija, jel to misliš na Lukavac kod Tuzle? Ako jeste, najbolje bi ti bilo da odeš u Crnjelovo kod Bijeljine, tamo ima veoma veliki izbor polovne mehanizacije, jes da su im cijene malo "masne" al stvarno što se tiče opreme za sijeno (skupljači, rasturači, silo-kombajni...) nema šta nema.

Jeste, Tuzlanski kanton, pa vidjeti cu sta ima, nasao sam u Tešnju isto ima veliki izbor poljoprivredne mehanizacije a povoljno, hvala na informaciji, :D:ppozdrav:

Da li neko ima iskustva sa mašinom sličnom kao mašina RatkaPa (prethodne slike) Deutz-Fahr ZF 230 N.Mašina je slična kao Ratkova ali ima dva fiksna rotora sa iglama jedan pored drugog, a na sredini se nalazi reduktor sa dva priključka za kardan(jedan gore,jedan dole)?I sam vlasnik ne zna da li pri radu sa jednim priključkom rastura,a sa drugim sakuplja.Pokušao sam rukom da okrenem priključke za kardan ali u oba slučaja rotori se okreću jedan prema drugom.Da li je moguće da ovakva mašina ipak samo sakuplja dva otkosa u jedan ,a da dva priključka služe samo za promenu brzine odnosno da jedan povećava ,a drugi smanjuje brzinu rada mašine.
Nisam uspeo da slikam,mašina je u solidnom stanju i sa kardanom vlasnik traži oko 550 e.
S‚obzirom da imam balerinu Deutz-Fahr KM 85 DN ukoliko ova mašina ima samo funkciju sakupljanja ne znači mi ništa ali ukoliko i rastura otkos razmislio bih da zamenim balerinu.

evo i moja dva skupljaca-rasturaca otkosa, univerzalnih strojeva , tek sam ih dobavijo iz njemacke , jedan cu ostaviti sebi a jedan ide u prodaju, opet mi neide ubacivanje slika

---------- Poruka napisana u 20:19 ---------- Prethodna poruka je at 20:11 ----------

zmmqte.jpg
[/IMG]
34njq0w.jpg
[/IMG]
20k92df.jpg
[/IMG]
1pt2s8.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 20:21 ---------- Prethodna poruka je at 20:19 ----------

f4efl5.jpg
[/IMG]
2134qau.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh