Rasturač otkosa

Ove fotografije ja sam uradio pre 10 dana.

2ik60b6.jpg
2v0nblu.jpg

---------- Poruka napisana u 21:14 ---------- Prethodna poruka je at 21:13 ----------

1z16w6p.jpg

Da ti kazem posteno: ja sam se jedva snaso Stayerom. Sledece njive sve sam uradio sa 539. Jeste da 539 pravi vecu buku , ali ipak sam ja naviko snjim da radim. Ovaj rasturac ima zahvat oko 6m . 539 ga nosi i radi snjim bez problema.

pozdrav radni narode, ne znam da li je ovdje neko imao problema oko uzubljenja ovih sipki na ovom rotoru kod rasturaca otkosa (kod mene je BCS-ov, polovan) , jer kod mene nastaje problem uzubljenja ovih radnih sipki prilikom pustanja u rad u otkos na 5-10 minuta i onda pocunju da se sudaraju ove radne sipke, "IZLETE IZ TAKTA" i onda stani rasklopi zupčanike i uzubim ponovo i ponovo ispti problem iako sve radi ok dok ga ne pustim u otkos.
Zupčanici su u odličnom stanju ne znam do čega bi moglo drugo da bude.

Jesi li brojao zube na zupčanicima, da li nije neko šta budžio pa stavio zupčanik sa manjim brojem zuba, pa dok obiđu nekoliko krugova počnu se sudarati.

Poslednja izmena:
cuj, nisam to gledao, sutra cu morati da je rasklopim i da prebrojim zube, ako bude sve okay, sta bi drugo moglo da bude?

isto kao kardan na kardansko vratilo, samo su sitniji zubi i ima ih dosta vise, (i nije da nema bas lufta, ima sigurno oko 1.5 mm hoda)

Mozda su ti se ti mali nutovi zajeli, pa kada radi na prazno, onda nema problema, ali cim posne da rastura tj. dobije opterecenje zupcanik posne da preskace na nutovima...

to moram pogledati sutra, pa cu sutra da tacno vidim o cemu se radi, ako su se zajeli onda moram negdje napraviti nove, samo me zanima da li se smiju variti da budu fiksni

jutro ...Rijesio sam problem sa rasturacem otkosa,problem je bio to sto nije uzubljena bila dobro. sad radi odlično, samo nisam dobro upoznat sa tehnikom rastresanja, mislim kako mora da se vozi preko njive, da li je odrednjeno ili moze slobodno da se kreće :D:ppozdrav:

Pa dobro, kad je njiva kratka onda moram da improvizujem putanje, a ako je veca njiva onda cu tako poduzno, mislio sam da sa to radi samo na jedan način. hvala na savjetu

Nazad
Vrh