Rasipači mineralnog đubriva

To se resavalo tako sto se svaka druga lopatica pomeri za jednu rupu, e sad da li napred ili nazad ne znam zaboravio sam. Neko je to davno pisao i slike postavljao pa ako ima neka stavi opet.

Jednu rupu unapred svaku drugu... Nije idealno al bolje nego kad su sve lopatice na istoj rupi
Treba svaka druga lopatica da ide rupu unazad ako desna strana baca manje.
Mada ja nikad nisam bio zadovoljan kako baca. Meni nije bio problem da nejednako baca levu i desnu stranu već da je u tragu traktora uvek lošije žito, odnosno loše baca iza traktora a previše u preklopu.

Ја сам задовољан како баца. Пробао сам био у једну страну да сваку другу лоптицу вратим у назад једну рупу,али,нисам ништа добио тиме. После вратио све лопатице на "фабричко" подешавање и сада у једну страну више баца али научио сам тако да радим са њиме и иде лепо.

A ne moze nikako da se jedna rupa tj otvor zatvori pa da se napravi na drugoj strani? Mislim onda i mehanizam nece biti isti al mozda je neko nesto probavao...

Ја померао сваку другу и мало се поправило али ипак десна страна баца даље. Навикао се, а има то и својих предности кад негде у дољи има барице, таман наместим да дође на десну страну, заобиђем и милина.

Bare u njivi ,jbt i to postalo secanje samo ...sad ima prasine u doljama,prasine na sve strane kao da je leto a ne evo tek izasli iz februara ...Treba padavina pod hitno.

Pitanje za vlasnike Amazone/Dondera, koje djubrivo je najpribliznije Ruskom An-u u aplikaciji mySpreader?

Najpreciznije ti je da uzmeš mericu od 1l, naspeš veštak i izmeriš pa dobijeni rezultat nađeš u ponuđenoj tablici.Ne može drugačije jer je granulacija katastrofa.

Pitanje za vlasnike Amazone/Dondera, koje djubrivo je najpribliznije Ruskom An-u u aplikaciji mySpreader?
Koristio sam ovo podesavanje sa slike za proslogodisnje podesavanje koje je ispalo idealno po ovom djubrivu za ruski AN koji je pakovao promist. Ove godine sam isto nabavio AN koji je pakovao promist ali gore djubrivo nisam skoro bacao, toliko je bilo prasine da je u rasturacu u nekom momentu ostajalo po 100kg djubriva jer nije htelo da curi. To mi se nikad nije desilo sa bilo kojim djubrivom. Generalno uvek skidam disk i kalibrisem u dvoristu ali ove godine sam radio po proslogodisnjem podesavanju i bilo je to u nekih 10-15% ista kolicina pa sam prepodesio posle jedne manje njive.
d0603f5e5e099a37cbdc61d1bb6f8d33.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

@nesic u staroj aplikaciji Amazone-a ima samo tri vrste An-a. Za prvu kaže položaj klizača na 24,5 za drugu 25 a za treću na 27. Zahvat 15m, brzina 11km/h a norma je 170kg/ha.
Ako ti nešto znači.

Nazad
Vrh