Rasipači mineralnog đubriva

Rasipac koji moze varijabilno da rastura djubrivo je posao,ali to nije za nas sitne.A ove obicne ne bih nikad kupio nove,ja sam meni kupio polovan uvozni za smesne novce,isti kur... ko Donder i ostali,2 diska do 36m,1200kg bla bla ....Ima mnogo bitnjih masina u dvoristu od tih obicnih rasipaca na koje vredi dati novce nego na njega.

Planiram da uzmem neki nov rasipač… pročitao sam dosta u temi i otprilike je Donder najbolji za taj neki novac oko 4000e sa raznom opremom.

E sad vidim ovde u MBV prodaju jako puno Bodrum rasipače… po pisanju ovde bih rekao da su jako loši.
E sad da li se tu nešto promenilo u kvalitetu jer je cena za Donder ipak 3x veća…
Možda preporuka za neki drugi izmedju ovih?
Radi se 30tak ha.
Imam i jedan i drugi.
Donder dosta bolje radi. Ali realno ne vredi te pare, medjutim cene su takve kakve su.

Rasipac koji moze varijabilno da rastura djubrivo je posao,ali to nije za nas sitne.A ove obicne ne bih nikad kupio nove,ja sam meni kupio polovan uvozni za smesne novce,isti kur... ko Donder i ostali,2 diska do 36m,1200kg bla bla ....Ima mnogo bitnjih masina u dvoristu od tih obicnih rasipaca na koje vredi dati novce nego na njega.
Drugar radi 100 jutara zemlje i uzeo nov rasipač sa varijabilnim djubrenjem...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Slažem se sa Darkom da Donder ne vredi te pare ali je u odnosu na Bodrum avion.
Moj Bodrum je otišao posle 5 g ,završne obrada loša,rasipanje prilično nejednako.Mogućbst podešavanja skoro nikakva.Ko precizno izmeri videće da je rasipanje nejednako ma kako ga štelovali.Donder je tu puno bolji i praktičniji.

otprilike je Donder najbolji za taj neki novac oko 4000e sa raznom opremom.
Radi se 30tak ha.
Može jedno pitanje? Koji će ti očin oprema za 30ha? Uzmi najjeftiniji donder od 900lit i ako treba napakuj mu stranice u kućnoj varijanti i imaš rasipač od 2-2500lit (sipaš koliko trenutni traktor može da nosi) a koji će te služiti 10-ak godina uz redovno pranje.
Mani se Podrum rasipača.... Nit usporen mešač, niti lopatice kakve treba da su.....

Nazad
Vrh