Rasipači mineralnog đubriva

Имам ја (скоро) исти. Изгледа да их праве исте па залепе другу налепницу. Мој је алптурка. Фарба се љушти, кардан зарђао, и испао ми осигурач кардана при првој монтажи на трактор. Иначе одрађује посао. Ја сам га узео да бих могао да сипам велике вреће (тј да се не бих мучио са малим џаковима). Има слика кад је стигао негде у јануару 2021.

Poslednja izmena:
Kada sam namontirao rasipac na dizalicu za dzambo vrece prvo punjenje je bilo 3x600 kg Mapa za probu. Kada je iscurelo vise od pola 3 dzaka morali smo rukama da vucemo u coskove, no nebitno stalo je. Mogao je Arion da nosi ali nije bilo komotno. Nije dizao prednji deo ali sam video po navigaciji da mnogo seta i da prednji tockovi nemaju dovoljan kontakt sa zemljom, ipak je to 2650 kg.

Имам ја (скоро) исти. Изгледа да их праве исте па залепе другу налепницу. Мој је алптурка. Фарба се љушти, кардан зарђао, и испао ми осигурач кардана при првој монтажи на трактор. Иначе одрађује посао. Ја сам га узео да бих могао да сипам велике вреће (тј да се не бих мучио са малим џаковима). Има слика кад је стигао негде у јануару 2021.
Sad nadjoh slike i setio sam se kad si ih kacio da sam video da je od starta bio los sa zavrsnom obradom.. U sustini bitno da on odradjuje posao, je l' si uspeo da ga ustelujes da radi lepo?

Moj izbor je pao na polovan rauch.Dva džambo džaka stane i može jos sigurno trista kg.Bolji mi je nego ovi turski ali plaćen je hiljadarku,ko nov turski.
509de6434dc93a1820bee2556a0f0614.jpg
753988ba04792969e96c524cdfe768ff.jpg
fa404bf443f624291f6f6bd81c3b892b.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Mi smo uzeli novog dondera vucnog,pa ako nekom treba imamo za prodaju vucni poljostrojev u odlicnom stanju-bice povoljno.izvinite za off.

Imam isti Rauch kao hrnciar, samo je na mom nadogradnja niža. Napravili su ga da traje 1000 godina najmanje. Nisam ga nikad punog tovario jer ga nosim sa Zetorom 7011. Dosta mu je i 600 kg.

@Matić Rauch nema "zvucno" ime ?? :ROFLMAO:. ...gde tako nesto da napises.Mada u ovoj drzavi sve je moguce,od glupih rakovica i 558,preko agromehanike,dondera i imt,nodet sejalica,za mnoge farmere bolje ne postoji,to je vrh vrhova,svetinja,kunu se u njih,hoce da ubijaju ako im nesto kazes za te masine.Komedija.

Majevica je nekad pravila kos od prohroma. Taj je bio kopy past Amazone. Traje dok ga zadrugari skroz ne izlome, al nikad ne zardja.

Posle više od 20 g. došlo vreme za remont Vicona.Pozajmio rasipač burazeru a on ga vratio bez ijedne kuglice u ležajevima. :haha:
Sad će ići kompletan remont i nakon sezone ide u prodaju.Vreme je za veći.Jedva smo odvrnuli šarafe,bio kod drugara koji je vulkanizer i morao sa velikim pneumatskim pištoljem.A kupljen pre 2000-ite za 600 DM i ja ga remontovao tada i od tada nije diran,samo kupovana povremeno ona flanšna na luli zato što istruli vremenom.

baf5356fd47c20d743e9344fde23328f.jpg
e2931501435c9be04d3b38c1e6ea0ecb.jpg
4952a40cdadd2026296a306bb94e7845.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja to kod mene nisam menjao nikada.Išao je u kurvanje po selu kod dvojice, jedan ga vratio sa slomljenim levkom, nije ga više nikada dobio.Kod drugog je otišao opet levak i završetak lule ali mi je dao komplet nove delove za zamenu+novo dno i prohromski dozator.Kupio neki magacin delova a ja snimio da ima za Vicona. 😂
@emigrant Šta planiraš da kupiš na njegovo mesto?

Najverovatnije novog Dondera ili nešto polovno iz uvoza tipa Vikon,Rauch,Amazone,Sulky uglavnom nešto sa dva diska ali da budu inox diskovi i ovo oko njih od inox-a.Veličina 1200kg.
@Matić
Gde su najpovoljniji delovi za ovog Vicona s lulom?

Nazad
Vrh