Rasipači mineralnog đubriva

Ovaj moj rasipač je došao s knjigom, piše da ima štelanje zahvata. Ima i neka jadna slika, ali ništa se ne vidi. Zagledao sam ispod taj mehanizam, ali sam duduk za te stvari, ne vidim tu ni glavu ni rep. Jel se mora skidati koš za tu operaciju podešavanja?

Moraš da imaš nekakav alat ili bolje papagajke .Gurneš taj deo gde je mazalica i zavrneš .Misli da ima tri položaja .

Jeste identičan,probaj da skineš tu plastiku i onda ćeš videti šta je ispod.Ovo je na principu ekscentra,znači okretanjem ove četvrtka podešavaš širinu,a pošto mora četvrtka da se gurne unutra faktički možeš da je zakreneš za svakih 90 stepeni i ispadne da imaš 4 položaja.

Jel kupio neko Turski rasipač od firmi Bodrum, I Grawmak?
Kakva su iskustva?
Sad su neke akcije.
Al ako su losi i dzabe im sve.

Da li neko proizvodi hidraulične cilindre za rasipače? Meni treba za rauch stariji rasipač od 800l pošto original sumnjam da mogu da nađem.

Bas da vidim onog ko ce posle nekog vremena (par godina) korišćenja uspeti da zaokrene tu aluminijumsku četvrtku sa kućištem. To kod mene stoji stalno na maksimalnom zahvatu i to mu je to. Inače jednom godišnje se to sve raspadne pa nam i to menjanje kućišta i ležaja dodje kao dobar dan.I ako ostane sve dobro i celo preventivno izmenjamo sve pre sledeće sezone.

Bas da vidim onog ko ce posle nekog vremena (par godina) korišćenja uspeti da zaokrene tu aluminijumsku četvrtku sa kućištem. To kod mene stoji stalno na maksimalnom zahvatu i to mu je to. Inače jednom godišnje se to sve raspadne pa nam i to menjanje kućišta i ležaja dodje kao dobar dan.I ako ostane sve dobro i celo preventivno izmenjamo sve pre sledeće sezone.
Ista situacija. Gotovo svake godine rastavljanje i mjenjanje lezajeva, bez obzira na svakodnevno pranje i podmazivanje. Ako bude sve po planu ove godine će ga zamjeniti novi rasipač sa dva diska.
Jednom mi je kardan ostao uključen i na asfaltu pri punom gasu (imt-549) izleti taj ekscentar iz kućišta i ode u travu sa strane. Uspio ga nać, tokar navario centralnu osovinu, poravno ju, piksiro rupu, sastavili ga i teraj dalje.

Donder 900 lit, 1200 lit, 1500 lit , 2500lit.....to su u osnovi isti rasipaci , samo razlika u ovim nastavcima gore, tako?

Dizi to jos moze Arion da nosi. :p Nece ti rasipac uvek biti prazan kada budes sipao u njega pa u tom slucaju neces moci uvek 2 vrece da sipas ili ces morati da namestas rucno u coskove.

Moj je 2500 lit i nije bio prazan kada sam dosipao 2x600 kg Mapa.

QXGvZnd.jpg

Jedan sa Farmalom 115C ili U nosi ruku,vikon i naspe 2 vrece,kad treca nema mesta nacne je da cuti i kad nema de samo je spusti na rasipac i kad se isprazni podigne rukom da iscuri ostatak iz vrece.

Nazad
Vrh