Rasipači mineralnog đubriva

Ima li gde delova za poljostroj rasturivače, konkretno mi treba tanjir sa lopaticama da pripremim jer je kod mene pri kraju a hoću da ga komplet sredim.

Da li je neko od vas rastavljao reduktor na Jugodentovom rasipaču? Da li je mozda mesac na navoju? Nemam predstavu kako skinuti mesač, jer ako se ne skine nema sanse da se reduktor odvoji od sanduka.

Da li je neko od vas rastavljao reduktor na Jugodentovom rasipaču? Da li je mozda mesac na navoju? Nemam predstavu kako skinuti mesač, jer ako se ne skine nema sanse da se reduktor odvoji od sanduka.
Mešač je na osovini reduktora pričvršćen "levim" navojem. Nekoliko puta sam imao priliku da ga skidam i nikad nisam uspeo bez grejanja uz pomoć dobrih "batina" po mešaču.

Ja mešač nisam ,,hvatao", već fiksiram da kardanskoj cevi, i onda mešač udarim sa čekićem. Prvi put kao mlad domaćin (kada je otac umro) crkao reduktor, gledao ga nekoliko dana, nikako da skinem. I dodje ujak, kaže možda ke konta navoj, udari čekiće, i popusti se u momentu.

Sklopio ''kajsara'' pre neki dan nakon remonta,za 500 eur je vise nego dobar,nit ce imati puno posla kod mene,ali sigurno cu ubrzati i olaksati posao mnogo,ne moram vise da vucem prikolicu do njive.Najvise sto sam radio na njemu su pravljeni delovi od inox-a,dna mesaca,mesaci,osovine,osovine reduktora,i jos par sitnica,skoro sve moguce sam ubacio inox.Ostalo jos ako stignem signalizacija da se ugradi i cirada i to je to.Danas sam ga stelovao u dvoristu,kalibrisao ili kako vec,lepo sto moze diskovi da se skidaju pa u kantu odma ,stelujes do mile volje.U upustvu pise tipa za 200kg ureje po ha broj 3.5 na rucici,kod mene je na skoro 4 ,dosta dobro po meni,nisu sva djubriva ista,99 je proizvodjaca.Lak je,nesto vise od 300kg prazan,traktor ga ne oseti,danas sam takodje prskalicu isterao iz supe,zaboravio sam koliko je rus srecan kad je nosi xd,spram njenih +-900kg,ovo je igracka za nositi.Ostalo jos sirinu podesiti u njivi,podesio sam po upustvu ali sumnjam da ce biti tacno.

criminal minds desktop wallpaper

Aj jedno pitanje da ne listam sad nisam baš pri vremenu... Podešavanje za dondera za amosulfan 100 kg/kj 12 m zahvat. Lopatice 10-16. Ili koje djubre iz liste odabrati?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh