Rasipači mineralnog đubriva

Stefi ako teras 2BH na 1400 o/min otvaras ovako :
NPK 6/24/12 Elixir 5 podeok (gornji deo flaha da bude na crtici 5) je 150kg/kj,4 podeok je 100kg/kj,a 5.5 je 200kg/kj.
UREA 2 + 1/4 je 50kg/kj, 3 je 100kg/kj, 4 je 200kg/kj.
To ti je orijentaciono jer zavisi od granulacije djubriva.
Drugi metod je da znad duzinu njive ako je npr dugacka 400m,a hvatas 10m onda uzmes da ces u jednom prohodu uraditi 4000m2 sto je od prilike 2/3 jutra i ako planiras da ides sa 150kg/kj naspes mu samo 100kj i ides i pratis u rasipacu ako je ostalo djubriva ti odvrni malo ili ako je zafalilo malo zavrsni i gas.
Posebno bih te savetovao da one plasticne limitere skines jer otpadnu pa ostane samo matica,umesto njih ubacis leptir sarafe i kad jednom podesis na uvratinama samo rukom zavrnes i kad udjes u prohod samo opet rucke spustis do tih sarafa i nemas brige.

prijatelju hvala ti jos jednom.danas sam bacao NPK16:16:16 ruska 150 kg/kj podesio kako si mi objasnio i poklopilo se skoro u kilogram.

Kod mene u selu niko nema Vicon lulas.Koliko je on precizan i vredi li uzeti njega da zameni megametal sa jednim diskom?

Dobar i precizan,problem lula,ako se potera po gasu otpadne lula,ako je neravno opet isto,moras da pazis kad naterivas u rikverc a neudaris lulu,za te pare uzmes Amazone i da te Bog vidi,precizan isto samo po meni lepse rasporedi zrno po njivi.

Vicon sa lulom posedujem, i jako lepo rasporedjuje djubre, i jako je precizan. Problem je ona deo što drži lulu je od aluminijuma, i čim se baca na nesto većim od 600 obrtaja kardina, hoce da izleti. Mada kod mene je taj deo izliven od bronze, i nema problema ni sa 1000obr/min.
Problem je što su polovni skupi, a delova danas ima, hvala bogu, i nisu papireni kao nekada.
Po meni bolji izbor kupovina nekog novog, ako bude dogodine povraćaja, barem se ja razmišljam da zamenim.

Neće da raspoređuje lepo djubre ako vrh lule nije orginal.

Poslednja izmena:
Nema neke razlike što se gaženja tiče samo treba birati momenat i gas.
No stvar ukusa,ja znam da se neću vratiti na nošeni.

Da mogu birati,svaku masinu bi pre uzeo vucenu nego nosenu...pogotovo sto mtz ne voli bas puno tereta nazad,jos po neravnom,jarci od dondija i slicno...lezajevi poluosovina(pogotovo prva ugradnja su g...)su kriticni,a ni poluosovine nisu za teret preko 1000 kg...ovako polako preko neravnina sa solo traktorom,pa rasturivacem i nema brige

Ovo mi ne lici na Amazone. Mozda je ofarban u boje amazonea, ali sve ostalo mi nekako ne stoji. Diskovi su katastrofa, propasce posle prve sezone. Prohroma ovde nema ni u tragovima.

Ja znam pet amazone rasipaca bez prohromskih tanjira.Svi su u originalu.Mada cim vidim Ban Novo Selo odmah se najezim.Lose iskustvo imam sa njima.

Nazad
Vrh