Rasipači mineralnog đubriva

Ili električno , pomoću motorića za brisače . Philby bužir mora biti savitljiv , jer se mehanizam na kraju sa 2 ručice unosi u kabinu , a nakon rada ostaje na rasipaču .

Aco, care :bravo:
Nasmejem se posteno citajuci Vase postove.
Nemoj samo da ides sad u pidzami da podesavas :ppozdrav:

Dobro si primetio Dulka, volim da se šalim ali i da nešto korisno čujem,pa ako nešto znam, da to i prenesem kolegama forumašima.Sad ko je shvatio,shvatio.Žena mi neda više da izlazim napolje u pidžami,kaže da sačekam dok se forumaši dogovore i usaglase stavove ,pa da onda primenim zvaničnu verziju.Ali stvarno, imam onaj Cosmo rasipač sa jednim tanjirem i baca u desnu stranu kao lud,a u levu malo.Ja sam na to navikao pa mi i ne smeta ali bih voleo da imam ravnomerno,mada vidim da je to neka teška matematika.Ja davno završio ekonomiju,pa ćutim mučenik,sramota me da kažem da neznam da naštelujem rasipač.Ćutim i trpim.

Ili električno , pomoću motorića za brisače . Philby bužir mora biti savitljiv , jer se mehanizam na kraju sa 2 ručice unosi u kabinu , a nakon rada ostaje na rasipaču .
Znam da mora ti savitljiv, mislio sam da taj dio gdje je pokidan bužir prespojiš parčetom dugim 7-8 cm što na tu dužinu nije značajno.

Ili varijanta sa elektro motorom, to je barem jeftino uz jedan prekidač i par metara provodnika.

Možda se upustim u tu improvizaciju sa motorićem tako što bi motor brisača bio direktno spojen na neki vijak koji bi odvrtao i zavrtao i time pomjerao vratašca , samo moram da improvizujem neki pokazivač da bi znao iz kabine kolko je trenutno otvoreno.

Jesam zvao danas , cijena je , na kraju se pokazalo , više nego duplo niža nego ovde. Rekao mi je čova da donesem uzorke , i da će izaći po komadu orijentaciono oko 50e , a ovde mi traže 120-125e po kom . Prvo je rekao dosta manje 1500-2000 din , ali kad sam rekao da su to "dvosmjerne" sajle , onda je rekao "e to je nešto drugo , sve je drugačije i skuplje , možda do 50e ..."
Sad mi je samo problem kako da odvojim dan za to , trebao sam ranije to da radim zimus , najvjerovatnije ću ipak oko ut-sre da naletim. Hvala mindj.. na preporuci.

treba mi za jednog kolegu........mislim da sam video negde da je na obican rasipac namesten neki mehanizam koji moze da baca djubrivo uz red kukuruza kao spartac,dal je neko nesto skoro video i dal zna ko to pravi

Nazad
Vrh