Odg: RADOVI U MALINJAKU 2011... FEBRUAR- JUN
Pozzzz.
Evo jos pitanja
za meekera
Bitne stvari Potrebna dokumentacija prilikom kupovine sadnica:
o Sertifikat o proizvodnji sadnog materijal (fotokopija)
o Uverenje o zdravstvenom stanju sadnog materijala (fotokopija)
o Deklaracija (original) izdaje prozvođač odnosno prodavac
o Otpremnica (original) izdaje prozvođač odnosno prodavac
o Račun (original) izdaje prozvođač odnosno prodavac
o Uverenje o zdravstvenom stanju pošiljke bilja u unutrašnjem prometu (transportno uverenje) (original), izdaje fitosnitarni inspektor
Ova dokumentacija je naročito bitna i prilikom konkurisanja za podsticajna sredstva za višegodišnje zasada voća.
Priprema sadnica za sadnju
Sadnice se pripremaju neposredno pred sadnju i pojedinačno. Sastoji se u detaljnoj kontroli korenovog sistema i nadzemnog dela da nema mehaničkih oštećenja i prisustva prouzrokovača biljnih bolesti i štetočina, da sadnice nisu počele da se suše i da nisu izmrzle.
Povređene žile treba odseći do zdravog dela a ostale samo malo skratiti, tek da se osveže preseci. Treba odseći žile koje se prepliću i ukrštaju. Preporučljivo je da se potom koren potopi u 0,5% rastvor RIDOMIL GOLD MZ 68 WG radi dezinfekcije.
1)?? dali je ovo okej sa Ridomilom ili ima bolja varijanta i pije li vodu ona prepiska od- ibrikica -od 21 02 2011
O ridomilu
Ridomil® Gold MZ 68 WG
2)?? Poprecne letve dali---dali da usvojim ??
1 donja 5x4x100cm na visini od 50cm bagram.
2 srednja 5x4x100cm na 90cm
3 sred. 5x4 100cm na130 cm
4 gornja 5x4x80 cm na 170 ili 180cm
A zica donja na 70cm a gornja na 170 -ili- 180cm ili mi predlazes neku bolju varijantu
3)?? pitanje krajem septemra sam zaorao dosta ovcijeg stajnaka i plovinom oktobra sam 2x podrljao ,,,,pa pre ovog snega primetio sam da je trava krenula kao LUDA verovatno zbog stajn.(imacu zestoku BORBU ovog leta) ?? da li je mozda pametno da zaorem ovaj sneg posto postoji verovatnoca da sredinom sledece nedelje biti mrazeva,,,,---kud je sve pa i to---ako je pametno
U!! mnogo pitanja izvini HVALA