Dragi svi ,
Dimio sam nekih 30kg mesa drugi put u zivotu, problem je sto sam ovog putao uzeo piljevinu od coveka i sa njom dimio ,da bi mi tek posle dimljenja covek rekao da je piljevina secena motornom testerom samim tim sadrzi i odredjenu kolicinu motornog ulja za testeru.
Uradio sam vec nekih 5 dimova, zapalim panj bukve i onda sam trpao tu piljevinu. Ukupno sam istrosio jedan manji dzak takve piljevine.
E sad posto sam istrazivao malo preplasio sam se, jer to nije zanemarljiva kolicina ulja u piljevini.
Sta vi mislite, treba mi vas strucan savet. Imam 2 mala deteta i trudnu zenu , plasim se da jedemo to sad..
Citao sam koliko je otrovno to ulje, a i sam znam da dosta tog ulja ode pri secenju drveta. Da li ulje ostaje na iljevini ili na panju?
Da ne pricam koliko sam se iscimao da nadjem kvalitetnu svinjetinu od malih proizvodjaca, lepo hranjena itd.. Bas sam se iznerviarao.
Koliko je konraminiratno to meso sada, da li mogu nesto da uradim, operem sodom ili slicno, sta bi ste vi uradili na mom mestu?
Moze li se negde testirati meso na takvo zagadjenje?