Psenica 2019/2020

Stiglo seme i djubre jos kisa fali pa da krenemo.
c4275b7e851c16cfcc6fe024d9bbfa59.jpg


Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
sve uz djavola biras sorte :D
 
@PG Jovanovic....dali moze neke slike tanjirace i kako si nabacio rotor?? Je l to 28 diska koliko vidim? Imam istu takvu ali me uzasava sto pravi brdasce na srediti kad je iskosim...a vidim da taj tvoj rotor to resava :bravo:
Jeste tanjiraca je 28 diskova sa dodatim tegovima plus. Nije moja od zeta je ali cu slikati ovih dana kako je odradjeno pa cu okaciti u temi tanjirace.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Kod mene pre neki dan delili seme pšenice za 1ha. Zajedno Udruženje poljoprivrednika i Opština Obrenovac (kancelarija za poljoprivredu). Nije mi jasno po kom modelu su je delili? Kako ostala RPG nisu obaveštena preko lokalnog medija da se to deli? Nije u redu da neki dobijaju a neki ne. I tako svake godine.
A što se sejanja tiče ja ću čekati ovu promenu vremena od kraja meseca pa ću tek onda krenuti u akciju. Gledao sam na par lokacija da pšenice koje su posejane i nikle nisu baš vesele, fali im vlaga. Jeste da ujutru ima dobre rose ali je to nedovoljno.
 
Koliko sam informisan za subvenciju u RS je potrebno imati racun iz trgovine o kupljenoj sjemenskoj robi, znaci ne prolazi domaca dorada sjemena.
Takodje prosle godine je bilo laznih prijava

Ako su ove godine povecali subvenciju treba ocekivati jos vece kontrole, mada poznavajuci nas sistem pojedince nece ni kontrolisati.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Da kontrole su već bile i prošle godine . Prijavljuju se pojedine parcele po kč . U kontrolu su dolazili iz inspekcije i jedan "geometar" snjima.. Mislim da se od ove godine za subvencije uvodi i plodored pa se nemože sijati zaredom isto.
 
Nazad
Vrh