zarkovmali
Član
Koji insekticid koristite za cikade ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam cime su radili. Kod mene je sve yq i celest top,pa cemo videti da li znaci nestoI seme tretirano sa YQ?
Isao sam sa vantex-om 2x i Lambadom 1x. Decis, Fobos, Fury... sve su to piretroidi koji kontaktno deluju i dodje posle do ponovnog naseljavanja insekata, pa opet Jovo nanovo.Koji insekticid koristite za cikade ?
U mom okruzenju ima dvojica doradjivaca (koje ja znam)koji su mi farbali seme.Pre nekoliko g. me lokalni "dorađivač"tolko iznerviro da sam iz prikolice u mešalicu za beton koja se tu našla kantama sipao seme a u špric za voće razblažio špeciju i tako ga ofarbao momački.Inače u mojoj ne dugoj polj. istoriji seme pšenice kupujem samo za jedno jutro kad menjam sortu a to je jednom u pet godina.
Epilogrvi i jedini put u prvom krugu (duž 400m)morao sam da prekinem jer se napunio bunker jer nisam pazio(3.5m3,kosa 4,5m) .Sorta je bila Apač a prinos veći od 5t/kj to je i najveći prinos koji sam imao pa sam zato i dobro zapamtio situaciju sa semenom
P.S.Mnogo je bitnije kavi će biti vremenski uslovi nego kako je dorađeno seme