Psenica 2019/2020

Razlikuje se masa 1000 zrna (a i klijavost,energija itd) od partije do partije semena. E sad odredjena partija moze da ima npr 10 vreca a moze i 1000 vreca nema pravila
 
Nije valjda da će sad i sa pšenicom da nas je..u sa setvenom normom... jedva smo se i za kukuruz navikli da ne ide 10 kg po kj već xx zrna po kj pa računaj...samo mi još fali i pšenicu da sejem po zrnima po kj...
Pa kako će to moj čika mile prebrojati... dosta što je brojao koliko ima semenki cuncukreta u džaku...
 
Baća to je lako ali ne mogu ti ovako objasniti jer ima dosta da se piše nego kad se budemo čuli dobijaš detaljan opis brojanja zrna pšenice po k.j.
 
Ako je neko uzimao seme KWS Modern samo neka napiše ovde koliko piše na deklaraciji koliko meri 1000 zrna u gramima. Kažu da se po tome određuje koliko će semena biti potrebno za setvu. Npr. ako je težina 1000 zrna 40g onda treba 200kg za 1ha. Da li se razlikuju te težine na deklaracijama od vreće do vreće?
U Delta agrar-ovom katalogu za 2019. kažu 225 kg/ha za Modern
 
Danas povaljana jucerasnja setva. Teren je perfektan jos samo da pokisne. Priprema je bila 2x kratka tanjiraca. Prvi put 6-7 cm drugi prohod malkice dublje.

s4DBVVA.jpg


z6BfGwb.jpg
 
Cicimoric svaka čast kako si uradio. Sad čekaj kišu. Nadam se da i kod tebe danas pada. Ja čekam da vidim koliko će danas da napada pa polako da krenem sa obradama. Pošto će biti na kukuruzištu onda će morati da se uzore. Prvo bacanje neophodnog djubreta (čekam analizu i da dobijem preporuku) i pskanje sa bakterijama pa onda oranje i spremanje, setva sejalicom (da ne bacam više ciklonom je ova sejalica sa lulama ne može od komuše) i naravno obavezno da se povalja. Valjda ću uspeti i sve zavisi od kiše.
 
Juce i prekjuce posejana psenica, ostala jos jedna masina za setvu,
Krstena nova Agria 3m..... :ppozdrav:
Simonida 280 kg/Ha, ostale strane 250 kg/Ha
 
Poslednja izmena:
Darko Dren a zar mešavina i MAP nisu zaoravajuća đubriva? Drugo ona dokse rastvore i budu dostupna biljkama treba baš da prođe vreme. Mislim nije problem i pod spremač (drugi prohod), A msl da koliko je suvo i da će vrlo malo da padne kiše ni oranje neće biti baš toliko duboko, čisto da se malo okrene i koliko toliko zatrpa kukuruzovina. A pošto kod mene u zemljištu već ima P preko 25 msl da je to dovoljno da biljka ima za ukorenjavanje. Ne znam možda grešim pa neka me neko ovde ispravi. Prihvatam svaki savet od iskusnijih.
 
Najavio za porudžbinu u lokalnoj apoteci Tomsin seme Basmati ali je cena bezobrazno velika - 68 dinara sa YQ.
Moju prodao po 18.
 
Zavrsena setva,uslovi idealni,kisa padala u proteklom periodu,zemljiste dobro pripremljeno.
Agria polozila ispit, tu i tamo neka mana,sve u svemu dobro se pokazala u setvi.
 
Uzeto seme solehio, zephyr i sofru po ceni od 68 din, zasticeno yuntom. Norma setve 220kg/h.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh