Psenica 2019/2020

ako ćemo gledati da ispoštujemo temperaturu ne bi smjeli prskati tamo do valjda 25.4. ni bolest ni korove ni regulator jer noćnu opet najavljuju 4 stupnja.... samo evo danas zastavica na sofruu na 20% centralnih biljaka izlazi van, pa se pitam ispada po struci da bi t1 išao u zastavici što nema smisla.... a herbicid eno samonikla uljana repica mi cvate u ječmu oprskana prije 4 dana herbicidom a ispada da ju ne bi smio do 25.4. prksati samo bi onda maltene već male mahunice formirala.... regulator rasta zastavica kreće a krajnji rok je 2. koljence.... ono ljudi moji mi radimo kad idemo na rizik stresa i šoka biljke naspram faze rasta.... šta bi trebalo čekati 1. maj da prvi puta uđemo prskaliciama u njive jer su noći hladne?

Postoje razlike kad max dnevna temperatura ne prelazi 5C i kad min dnevna ne pada ispod 5C , jel?

Ljulj i nema veze sa pšenicom već sa zemljom..imam i ja pat njiva gde se javio ali samo na krugovima gde se voda zadržava..dobio axial pa čekam.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Biljke su nekako neznije i sitnijeg lista od psenice. Malo su i bledje. Pravu situaciju ces videti kad cela njiva isklasa, ali tada je kasno za prskanje.

Da ja kad sam podigo psenicu te godine sam samo prskao i prosle godine posadio kukuruz i nije ga bilo vise..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh