markokurjega
Član
Anapurna ,sve joj odgovara za sad. Setva 9 oktobar bačeno 110 kg mapa po kj i 120 kg semena po kj.I najbitnija agrotehnička mera 13 litara kiše posle setve i oko 50 litara kiše u više navrata tokom novembra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kvalitet baš i nije neki uglavnom 2 i 3 klasa zemlje.Nađubrena pre 2 godine ništa preterano ali opet znači.
Kod nas takvog zita nema.
Видиш да је у тракама ту ће доћи нешто другоIsključio pola sejalice, prešao na drugu njivu i zaboravio uključiti....
Šta je to 2 klasa zemlje?Skoro da ne znamo ni za 3 klasu.
Meni najbolja zemlja 4 klasa , manje od 0,75% koje radim.Šta je to 2 klasa zemlje?Skoro da ne znamo ni za 3 klasu.
Ahhaaaaaa, pa zato je sva moja zemlja od pre nekoliko godina podignuta za po jednu klasu vise,*ovna smrdljivaJa lično mislim da je na našem terenu urađena bezveze kategorizacija tj da bi se manje oporezovalo ili šta.
Nemoguže da po bonitetu oko sela nema 1-2-3 klasa
Izgleda kao da je baceno vise semena.Anapurna ,sve joj odgovara za sad. Setva 9 oktobar bačeno 110 kg mapa po kj i 120 kg semena po kj.I najbitnija agrotehnička mera 13 litara kiše posle setve i oko 50 litara kiše u više navrata tokom novembra.
Marko, ja sam takodje ljubitelj rane setve,ali mi se cini (bar tako po slici sticem utisak) da je malo preraslo to zito bar uvratine.....Samo izgleda, čak sam na toj njivi jako po..izdeo jer sam hteo da bacim oko 130 kg, a izašlo je negde između 115 i 120 kg to je ujedno prva njiva pšenice koju sam sejao pa setvena norma nije bila zadovoljavajuća,ali sad kada vidim uslove za nicanje i rast nije mi žao.
E bas ta rabota. Sreca posledna njiva i to od citavi 15a ,a nemoze bar bez jednog problema.Isključio pola sejalice, prešao na drugu njivu i zaboravio uključiti....