Psenica 2019/2020

Nema od mog apaca ništa. Daj Boze da gresim. Klasovi mali a na sve to od pola na gore suvi potpuno. Izgleda da sam osolio malo više veštaka a kiše nije bilo.
A to sto kažeš da ne izgleda lepo a lepo rodi sam lično video pre koju godinu.
Ne, nisam mislio da je ns40s bolji nego da ću ga vratiti u setvu.

Bio kod vas u kraju pre nedelju dana, tu izgleda da je najvise susa odnela rod na psenici tu Kikinda i okolina do Sutjeske.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

@Maxa I sa puta su jos i bolje haha,tu je prva klasa zemlje,navodno,kod nas,ali dalje u atar je jos losija.Evo ova slikana pre koji sat,da nema najavljenih kisa mogao bi je vrsiti za par dana,tvrdo zrno.Ima jos losijih psenica inace,obisao sam par delova atara i nista to nije puno bolje,tudje nisam hteo slikati.Bez zakupa,samo svoje troskove psenica nece moci vratii na velikim povrsinama kod nas po ataru ,a i okolna sela nista bolje.Pre neki dan u Jarkovac pricao sa nekim,ocekuju prinose oko 3-3.5t/ha na vecini povrsina,i to kazu kao malo je bolja psenica nego kod nas :D....

Sto se kise tice u prolecnom delu isto je bilo kao i kod da kazem vecine,tanka zima onda onaj sneg u matru i posle je zasuilo do ovih skorasnjih padavina. Verovatna nam je takva struktura zemljista pa izdrzava duze bez padavina...

Nikola ilic znam dobro šta sam rekao i koji je datum. Ljudi nisu radili drugi tretman fungicidima. A svi su sejali od 15 novembra do pred novu godinu. Ma koliko da je rana ne može da stigne pre. Ako nije tako zašto je kod mene i kod jednog komšije zelena stabljika i zrno u mleku? Mi smo 15 dana pre njih sejali. A koliko znam za Solehio piše da je srednja rana. Isto kao i pre što sam sejao Zvezdanu. Ali su kiše produžile vegetaciju i zato će kasnije da se radi. Kod mene sigurno ne pre 5 jula. Zato kažem kod njih je još mnogo pre nastupila bolest lista zastavičara i sve je požutelo.

Bice jebeno sa skidanjem... Kiša nikako da prestane, a ima zrelih pšenica, crne se, od stabilizacije vremena još uvek ništa..

Poslednja izmena:
Lose ti to nesto ide,pisalo se ovde na forumu,ali ti to nisi upamtio,zito klasa posle Djurdjevdana par dana ,sad da li dan dva kasnije-ranije,bez obzira na rok setve,tako je i kada cveta i kada se vrse,samo sto bude lose,zasto,zato sto preskace etape,zuri da stigne na vreme.
Drugo sto igra ulogu je kvalitet zemlje,primena agrotehnike,zato je negde zrelije negde zelenije,ova kisa je malo produzila vegetaciju,ali kada upekne zri nenormalno brzo,da li znas i da nocu zri,pogotovo kada je vedro,znaci macane 24h zri,razlika ce biti koji dan naspram sto smo navikli.

Juce posle kise sa puta do Alibunara pogledam levo i desno psenice, ljudi pa to je ravno katastrofi. Dosta tih psenica su prilicno lose izgledale i dok su suve bile ali sad kako su mokre svaka parcela koja nece roditi ni 15 m po kj crni se da ne znas na sta lici. Vecina ih je ili sasvim crna ili sara se, retko koja nije u flekama.

Crni se a neke pocinju da se zelene,probijaju novi zaperci i zeleno lisce odozdole

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nema od mog apaca ništa. Daj Boze da gresim. Klasovi mali a na sve to od pola na gore suvi potpuno. Izgleda da sam osolio malo više veštaka a kiše nije bilo.
A to sto kažeš da ne izgleda lepo a lepo rodi sam lično video pre koju godinu.
Ne, nisam mislio da je ns40s bolji nego da ću ga vratiti u setvu.
Evo ga
5144d64b3de539dfc7bed76d13f34400.jpg

Ne znam šta je sa slikom.

Malopre sam svratio do jedne parcele pored glavnog puta da vidim stanje zita,Avenue ima lepo zrno ali jos uvek je meko..kad bi ogrejalo par dana od nedelje bi moglo da se skida

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh