Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa sabijanjem te zemlje koju je mraz digao dobijas da se psenica brze ukorenjuje,samim ti u prolece mnogo brze krece sa daljim razvicem biljke,a verujen da se i deo vlage sacuva samim tim sto se zemlja sabije jos jednom i istera vazduz koji je u povrsinskim slojevima.Ima jednju njivu za odraditi ali može li mi iko objasniti šta se time dobija.Za sabijanje zemlje koju je hladnoća dignula znam ali koje su još dobre strane.
Kada treba uraditi ovu operaciju? Jel odmah cim moze u njivu da se udje a da nije kaljavo? I da li je bolje da valjak bude laksi (da ispraznim vodu) ili mu tezina ne smeta?Pa sabijanjem te zemlje koju je mraz digao dobijas da se psenica brze ukorenjuje,samim ti u prolece mnogo brze krece sa daljim razvicem biljke,a verujen da se i deo vlage sacuva samim tim sto se zemlja sabije jos jednom i istera vazduz koji je u povrsinskim slojevima.
Kad u prolece? Meni je tek sada nikla, koliko velika sme da bude? Nikad to nisam radio pa pitam.Ja imam ravni valjak i valjam sve posle setve a psenicu obavezno u prolece
Slobodno tezi valjak da bude.Probao sam ja sa laksim pa ne uradi nista pozadi,a vreme za to kao sto si napisao,da nije kaljavo,otprilike polovina marta to bude negde ali prevashodno zavisi od vremenskih uslova.Kada treba uraditi ovu operaciju? Jel odmah cim moze u njivu da se udje a da nije kaljavo? I da li je bolje da valjak bude laksi (da ispraznim vodu) ili mu tezina ne smeta?
Nema stete nikakve na psenici,mala je u to vreme.Pomaze joj samo a ne steti.Koliko može da bude štete na samoj pšenici, od valjanja? U glavi mi je slika pšenice koju pogaze točkovi traktora prilikom prskanja.
Koliko velika sme pšenica da bude, da bi mogla da se povalja (odnosno oporavi od valjanja) ?
Valjao sam prijatelju prosle godine. Kada pogledas posle par prohoda, izgleda kao fudbalski stadion tj jedan prohod je oboren na jednu stranu, a drugi na drugu, pa taj jedan prohod izgleda svetlije a drugi tamnijeSlobodno tezi valjak da bude.Probao sam ja sa laksim pa ne uradi nista pozadi,a vreme za to kao sto si napisao,da nije kaljavo,otprilike polovina marta to bude negde ali prevashodno zavisi od vremenskih uslova.