Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
a koju sortu si sejao?Na tržištu će biti puno sorti da se čovek sludi ali će cene biti paprene.Mislim da ispod 45 neće biti ni jedne.Ove NS imaju najbolji kvalitet ali manje rode i kilavije su na bolesti i poleganje pa ću se ipak odlučiti za strane sorte.Muči me što sam ove godine bio rekorder u Mačvi i sad treba to i opravdati a svi gledaju u tebe i čekaju grešku u koracima.Trebalo bi sa 8,8 t da skočim bar na 9 t naredne godine ali biće teško...Pošto sam sejao KWS njihov promoter Perica mi je obećao da ono moje čašćenje pred dućanom njemu fakturišem i da će on platiti ali nisam sačuvo fiskalni račun pa sad nema ništa od toga.
Neko je pisao da je imao 8.8t/ha a sledece puca na 9t...
Kad se seje onda se prica o 2,3-2,4ha,kad se vrse to budu dva i prinosi sto rece ti rekordni ima takvih u mom kraju koliko hoces,obicno zaokruze,lakse im i zbog kombajna(mislim jeftinije)a i zbog boljeg rodaFora je sto 2kj moze u praksi biti 2.2kj i odmah je prinos rekorderski kad je pogodna godina kao ova. Ne osporavam nikog, samo konstatujem. Jer i moje njive nisu tacne vec su y,xx kj/ha i tako racunam.
Dvometar naprevite i premerite njivu, a sada ima i Google Earth gde moze jos lakse da se izmeri prilicno precizno. Kada dugo orem, sejem itd steknem predstavu koliko mi vremena treba za sta i na osnovu toga mogu da zakljucim koliko je njiva veca nego sto je receno