Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta znaci to zuri? Ako ne moze da se udje u njivu ne moze, mozes se samo nervirati ili cekati....

Posejace se ljudi sta vam je od jednom i prosle godine se sejalo u novembru i bilo je zita vise nego i jedne godine!Ako sa proleca bude padavina kako Bog zapoveda sve jedno je kada je posejano dali u optimalnom roku ili mesec dana kasnije!

I za novembar prognoza ista kao u zadnjih nedelju dana, tako da je setva stvarno neizvesna.

Moguce da se poseje najmanje psenice u poslednjih nekoliko godina u optimalnom roku i da vecina ode u novembarsku setvu. Samim tim mozemo da se pozdravimo sa rekordnim prinosima.

Juce podrljano, danas posejano 3,5ha psenice. Sve je tanjirano pre kise, od sorti Ingenio najvise i za probu nesto Zvezdane i LG Avenue. Ostalo jos da se 1,5ha za Ingenio, tu ce da se ore pa da vidimo razliku.

121682711225383164144496.jpg

121651971225383100811169.jpg

ja se kajem sto nisam u septembru bacio djubrivo i istanjirao,da sad kad se pruzi prilika,ne gubim vreme i na to

Juce podrljano, danas posejano 3,5ha psenice. Sve je tanjirano pre kise, od sorti Ingenio najvise i za probu nesto Zvezdane i LG Avenue. Ostalo jos da se 1,5ha za Ingenio, tu ce da se ore pa da vidimo razliku.

121682711225383164144496.jpg

121651971225383100811169.jpg

Zvezdana odlicna,po nekom mom misljenju od nasih sorti najjbolja,ja je sejem svake god oko 20-ak ha a ostalo ostale sorte...kod mene je varirala prinosom od 6 do 8,5 tone po ha ...

Ne da je mokro nego je bas blato. Dobro ta Tanjiraca i radi kakvi su uslovi.
Ako nista ova kiša je dobra da potamani glodare po ataru.

Čim lepi na točkove od traktora nema od posla ništa.Da nije bilo kiše danas,sutra bi se moglo komotno sejati.

Ne mogu da cekam, treba jecam da posejem. Znam da je lose, ali sta je tu je.
Sta moze da se desi, da ne nikne ili, da ne bokori dobro?

Niće sigurno od ove vlage al će zato bokorenje biti loše pa još ako bude i jakih mrazeva onda će biti veselo. Bolje sedeti kući i smisliti šta se može uraditi ili prosto neku drugu kulturu sejati kad bude moglo. Neće ništa na silu. Samo se troše živci, mašinerija i novac.

kako sam pisao, prošle godine posijao zadnji 11.11. i bilo je dobro, palo je jako puno kiše, jučer sam orao parcelu gdje mislim sijati ječam i morao sam otići kući, jer se više nije moglo, a kišu najavljuju svaka 2,3 dana, al opet mogu reći da je najbolji ječam bio posijan 21.10. a to zadnjih rokova ima još tjedan dana, pa vjerujem da će se sve napraviti

Zasto bi bokorenje bilo lose? Ja se plasim kako ce psenica pustati koren, posto se sada.dosta nabilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh