markokg1982
Član
Malopre sam prskao psenicu fungicidom protiv rdje, i kade kisa posle pola sata. Padala je srednje jacine ali citsvih sat vremena. Hoce li sve to da ispere ili ce delovati preparat? U pitanju je Adame bumper.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pridruzujem se klubu olaksanih za 1200 din(10 eura)Raicu pomogao mi je toliko da sam laksi za 10e.
Sad ti Raicu probaj,pa javi.
Džaba si prskao...
Malopre sam prskao psenicu fungicidom protiv rdje, i kade kisa posle pola sata. Padala je srednje jacine ali citsvih sat vremena. Hoce li sve to da ispere ili ce delovati preparat? U pitanju je Adame bumper.
Zemljace zasto nisi sacekao 1 dan sutra posle podne bi mozda moglo da se odradi prskanje ako nije palo mnogo kise,kod mene je pal 3litara to nije nista,sutra popodne idem da oprskam jednu psenicu sa ekobooster da isprobam i na njoj jer je vec izgazena pa ce da mi posluzi kao ogled.Iskreno mislim da i ako je usvojila 20% to ne znaci nista jer i sa 100% nije sigurno da ce zaustaviti bolest.neznam sta je sada pametno da radis,nema nista jeftino a korisno.Smetale mi pare u novcaniku, pa rekoh da ih bacim, i usput malo igazim psenicu i potrosim malo goriva
Ne brini, pola sata je dovoljno da se usvoji barem 80% preparata.Malopre sam prskao psenicu fungicidom protiv rdje, i kade kisa posle pola sata. Padala je srednje jacine ali citsvih sat vremena. Hoce li sve to da ispere ili ce delovati preparat? U pitanju je Adame bumper.
Danas konačno obišao pšenicu. Ostala je na nogama, pa je zasad regulator rasta odradio valjan posao, ali videćemo do kraja.
Evo i koja slika i moj verni prijatelj kao merilo visine
Koliko ozbiljno treba da uzmem u obzir ove ožiljke i oštećenja sa ovih par slika, o čemu se radi
Smetale mi pare u novcaniku, pa rekoh da ih bacim, i usput malo igazim psenicu i potrosim malo goriva
Zavisi od klime u Kanadi...kod nas biljke svoje celije otvaraju pred vece i drze otvorene do jutra i jaceg sunca,zavisi u kom se vremenu pimeni pesticid.Na syngentinom sajtu za aktivnu materiju propikonazol, koja sa nalazi u Bumperu piše da je potrebno da prođu 4 sata pre nego što pandne kiša. Međutim na sajtu Adame za Kanadu piše da je za Bumper potrebno da prođe bar 1 sat.
Vidim da ti ovde pišu da je dovoljno, ali ja nemam takvo iskustvo. Pre par godina smo tako prskali pšenicu i posle 45 min je pala kiša, i simptomi bolesti su se pojavili, posle tretmana. Od tada radim isključivo kad je suvo i sunčano vreme.
ako je pšenica zdrava, možda će i uspeti, prati pa ćeš videti...