Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas i ja prskao nekih 15 kj ,ne bih da pametujem ali smatram da fungicid nije bio potreban,bolesti nema a i vreme u najavi (7 dana) neće stvoriti uslove za razvoj bolesti.Na jednoj našoj parceli je bio zaštitar iz Bajera .Nisam bio prisutan ali su mi preneli ,da ne treba još da prskam.
Ljubicasto lisce je mraz ili nedostatak fosfora, ako je ljubicasto od samog pocetka onda je fosfor, ako je posle ovog zadnjeg mraza ,onda je od njega.
To ti dodje kao coveku infuzija dok nepocne da jede direktno u venu ja sam moje prskao sa uree-om i mogu ti reci da je za 3 dana razlika ko nebo i zemlja!Ako sam joj 2kg uree dao pre nekih 40ak dana, zasto mislis da ce je tako mala kolicina preko lista popraviti? Da li da mozda sacekam par ovih lepih suncanih dana da vidim kako reaguje obzirom da ima sada i vode i hrane a i sunca?
Trudim se koliko mogu ali veoma tesko ispadne dobro,teski su uslovi za rad potrebno je mnogo truda i ulaganja da bi uspeo da povecam prinos na neki visi nivo sto se mog kraja tice.Svesno radim i cesto gresim i finansijski stetim jer ne spadam u krupne poljoprivrednike.ovo je vise hobi poljoprivreda nego nesto od cega zivim ali volim to.Zelim da dokazem mojim susedima u drugovima da i ovde moze da se postigne rezultat i to vrhunski,nemoze uvek ali znam da moze, Moj kraj u Levcu je skoro mrtav sto se poljoprivrede tice i nema mu leka.Jednostavno ljudi nemogu da shvate ovde kod mene da nemozes sa 100kg ureje po hektaru da imas prinos od 5t vec 1,5t. nekih 70% ljudi u mom kraju tako radi 30godina i to tako ide.Ja ucim i ovde na forumu i ovako u zivotu i volim da bude sve kako treba.Željko, svaka ti čast. Pratim po forumu šta i kako radiš i sve je uvek za primer, za udžbenik. Skidam kapu.
Ovde je problem voda, ima kod mene velikih problema isto kao kod tebe, nije ovo kraj problemu sto se ove psenice tice, jasno se vidi da je zemlja ubijena od vode,psenica nemoze da dise za par dana ce dobiti boju ali ako nastavi toplo vreme vrlo brzo ce da je stegne ova korica i da je zaustavi ponovo,godinama sam ima takve probleme, trebace joj kisa za 5-6 dana pa sunce pa kisa dok se izvuce.sve zavisi od vremenaAjd da kazemo da jeste. Sta mogu da ocekujem kada se sada temperatura ustali obzirom da sada ima i toplotu, i hranu a i vodu? Da je samo pustim i sacekam ili da reagujem nekako?