Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro si razumeo!
Kad se ručica stavi u položaj da je najviše uvučena, onda se na onaj otvor kroz koji se inače ispušta voda iz rezervoara namesti crevo koje se spusti negde u baru i uključi kardan da vrti pumpu. Preko ventila na razvodniku zatvoriš sve sekcije i onda svu vodu koju pumpa uvuče potisne u rezervoar preko debelog creva povrata na regulatoru. Znači u tom položaju ručice je zatvoren donji izlaz iz rezervoara i voda iz rezervoara nemože da izađe iz njega. Istovremeno je onaj patrljak na tom troputom ventilu kroz koji inače curi voda napolje sad spojen na ulaz pumpe, pa onda pumpa vuče spoljnju vodu preko creva koje je nakačeno na taj patrljak... Al' sam ga sročio, kome bude jasno svaka mu čast...![]()
Sta fali konkretno badili prskalicama?Zaobiđi.
Za konkretnu pumpu ne znam koliki joj je protok, ali imaj u vidu da se za sve pumpe protok iskazuje na 540 obrtaja kardana. Znači ako neka pumpa ima oznaku da joj je nazivni protok 105l - onda je to na 540 obrtaja kardana. Ako koristiš manji broj obrtaja kardana (npr. smanjiš gas da bi postigao željenu brzinu kretanja) i protok je manji od tog nazivnog.Ljudi, troklipna pumpa od moravine prskalice stare 20 godina ima li 105 litara protok.
Ima kod nas u selu jedna mislim da je oko 2600l, covek kaze da je zadovoljan, ima na njoj Arag sistem kaze da je precizna i nije imao nikakvih problema za sad.Jel ima neko vucene Badilli prskalice i kako su se pokazale
Koliko znam, svakoj pumpi se navede maksimalni protok pri 0 bari. Realni protok zavisi od pritiska s kojim prskaš jer nije isti za 2 ili 5 bari. A i što je @dukej napisao, to je izraženo za punu brzinu kardana 540o/min. Sve u svemu, dok sam tragao za puNpom za moju prskalicu, lutajući netom, video sam pločicu agm pumpe 105l i ako se dobro sećam oko 90l je realan protok.Ljudi, troklipna pumpa od moravine prskalice stare 20 godina ima li 105 litara protok.